Padlóra került, de majdnem visszajött háromgólos hátrányból a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott a 2018-as világbajnokságon negyeddöntős Oroszországtól a Nemzetek Ligájában. A Puskás Arénában rendezett mérkőzésen a vendégek már az első félidőben gólra váltottak két magyar védelmi hibát, majd a második játékrész első percében is betaláltak. Sallai Roland egy szép emeléssel szépített, majd a csereként beállt Nikolics Nemanja is betalált, de egyenlíteni már nem sikerült.
Kapcsolódó cikkek

Pályafutásom során most először mondtam azt egy mérkőzés előtt, hogy a teljesítményt fontosabbnak érzem, mint az eredményt. A futballban az eredmény határozza meg a sikerességet, de a Bulgária elleni októberi Eb-pótselejtező szempontjából most nem ez a legfontosabb, hanem a mutatott teljesítmény.

Ezt a nyilatkozatot Marco Rossi adta a mérkőzés előtt. Az olasz szövetségi kapitány csak egy helyen változtatott a Törökországot legyőző csapaton, Fiola Attila helyére Bese Barnabás került.

Bár volt a meccs legelején egy veszélyes szabadrúgás Szoboszlai Dominiktól, majd Mirancsuk hagyott ki egy ordító ziccert az 5. percben. Nem sokkal később ugyanő már nem hibázott, majd innentől kezdve kissé tanácstalannak tűnt a magyar csapat, míg az oroszok minden egyes hibára lecsaptak. Egy ilyen rontás után szerezték meg a második góljukat is, Szalai Ádámot szerelték a tizenhatoson belül, Ozdojev pedig góllal büntetett.

Mindezek után gólt kapott a válogatott a második félidő első percében is, az oroszok sakk-mattra játszottak egy újabb kontrát. Ekkor egyértelműen padlóra került a csapat.

Mégis azt láthattuk, hogy fokozatosan pörgünk fel, a csereként beállt Kalmár Zsolt átadásából Sallai Roland egy szép emeléssel szépített. Nem sokkal később a csereként beállt Nikolics Nemanja is eredményes volt, így az utolsó 20 percre nyílt lett a mérkőzés.

Volt is lehetőség, egyenlíteni azonban nem sikerült a világbajnoki negyeddöntős ellen, így kikapott a csapat a Puskás Aréna első tétmeccsén. Az oroszok ellen egyébként nem sok sikerélményünk van, legutóbb 1978-ban – még amikor Szovjetunió volt – tudtunk nyerni ellenük.

A válogatott következő mérkőzése a Bulgária elleni Eb-pótselejtező lesz októberben. Utána három nappal, október 11-én a szerbek ellen játszunk a Nemzetek Ligájában.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3-as csoport, 2. forduló

Magyarország – Oroszország 2-3 (0-2)

 

Magyarország: Gulácsi Péter – Willi Orbán, Lang Ádám, Szalai Attila – Bese Barnabás, Sigér Dávid (Kalmár Zsolt, a szünetben), Nagy Ádám, Holender Filip – Szoboszlai Dominik (Cseri Tamás, 82.) – Sallai Roland, Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 67.)

Oroszország: Anton Sunyin – Mário Fernandes, Andrej Szemjonov, Georgij Dzsikija, Fjodor Kudrjasov – Magomed Ozdojev, Roman Zobnyin, Alekszej Ionov (Vjacseszlav Karavajev, 75.) – Anton Mirancsuk (Jurij Gazinszkij, 67.), Artyom Dzujba, Daler Kuzjajev (Jurij Zsirkov, 57.)

 

Gólszerző: Sallai (62.), Nikolics (70.) illetve Mirancsuk (15.), Ozdojev (33.), Fernandes (46.)

Sárga lap: Sigér (42.) illetve Zobnin (25.)

Piros lap:

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt