Magyar foci

Az egyik legnagyobb mumus ellen tartjuk a főpróbát az év meccsére

A Nemzetek Ligája első fordulójában sikerült egy hosszú negatív sorozatot megtörnie a magyar válogatottnak, amely 36 év után először tudott nyerni Törökországban.

Marco Rossi kiváló taktikát talált ki, Szoboszlaiék meg teljesen tanácstalanná tették a törököket
Szoboszlai Dominik bombagólja és a győzelem mellett több pozitívum is akadt. Elemzés.

A második körben a 2018-as vb-házigazda Oroszország lesz az ellenfél, amely a szerbek elleni 3-1-es sikerrel kezdte a sorozatot. Az oroszokkal is van elszámolni valónk, mivel nagyon régen, 1978-ben tudtunk nyerni ellenük legutóbb.

Akkor a budapesti Eb-selejtezőn Várady Béla és Szokolai László góljaival győzött 2-0-ra a Kovács Ferenc által irányított magyar csapat a Szovjetunió néven szereplő ellenféllel szemben.

Azóta tíz mérkőzést vívott egymással a két ország, három döntetlen mellett hétszer vereséget szenvedtünk, a legsúlyosabb és legfájóbbat az 1986-os, mexikói világbajnokság első találkozóján, amikor 0-6 lett a vége.

A legutolsó meccsre 2017 júniusában került sor, akkor az oroszok 3-0-ra nyertek a Groupama Arénában.  A szovjetekkel vívott meccsekkel kiegészülve a párharc összesített mérlege: hat siker mellett hét döntetlen és tizennégy vereség.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi azt nyilatkozta, hogy az ő csapata a leggyengébb a csoportban, de ez egy jó lehetőség, hogy erős ellenfelekkel szemben fejlődjünk.

A magyar csapat számára az oroszok elleni meccs amolyan főpróba lesz a bolgárok elleni, októberi Eb-pótselejtezőre, és Rossi kijelentette, hogy ezúttal nem az eredmény érdekli, hanem az, hogy karakteres legyen a csapat.

Rossi: Most először mondtam a játékosoknak, hogy nem az eredmény a legfontosabb
A kezdőről majd csak az utolsó edzés után dönt.

A 18 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a Rangadón pedig online tudósításban követjük az eseményeket.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik