Élő Magyar foci

Padlóra került, de majdnem visszajött háromgólos hátrányból a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott a 2018-as világbajnokságon negyeddöntős Oroszországtól a Nemzetek Ligájában. A Puskás Arénában rendezett mérkőzésen a vendégek már az első félidőben gólra váltottak két magyar védelmi hibát, majd a második játékrész első percében is betaláltak. Sallai Roland egy szép emeléssel szépített, majd a csereként beállt Nikolics Nemanja is betalált, de egyenlíteni már nem sikerült.

Pályafutásom során most először mondtam azt egy mérkőzés előtt, hogy a teljesítményt fontosabbnak érzem, mint az eredményt. A futballban az eredmény határozza meg a sikerességet, de a Bulgária elleni októberi Eb-pótselejtező szempontjából most nem ez a legfontosabb, hanem a mutatott teljesítmény.

Ezt a nyilatkozatot Marco Rossi adta a mérkőzés előtt. Az olasz szövetségi kapitány csak egy helyen változtatott a Törökországot legyőző csapaton, Fiola Attila helyére Bese Barnabás került.

Bár volt a meccs legelején egy veszélyes szabadrúgás Szoboszlai Dominiktól, majd Mirancsuk hagyott ki egy ordító ziccert az 5. percben. Nem sokkal később ugyanő már nem hibázott, majd innentől kezdve kissé tanácstalannak tűnt a magyar csapat, míg az oroszok minden egyes hibára lecsaptak. Egy ilyen rontás után szerezték meg a második góljukat is, Szalai Ádámot szerelték a tizenhatoson belül, Ozdojev pedig góllal büntetett.

Mindezek után gólt kapott a válogatott a második félidő első percében is, az oroszok sakk-mattra játszottak egy újabb kontrát. Ekkor egyértelműen padlóra került a csapat.

Mégis azt láthattuk, hogy fokozatosan pörgünk fel, a csereként beállt Kalmár Zsolt átadásából Sallai Roland egy szép emeléssel szépített. Nem sokkal később a csereként beállt Nikolics Nemanja is eredményes volt, így az utolsó 20 percre nyílt lett a mérkőzés.

Volt is lehetőség, egyenlíteni azonban nem sikerült a világbajnoki negyeddöntős ellen, így kikapott a csapat a Puskás Aréna első tétmeccsén. Az oroszok ellen egyébként nem sok sikerélményünk van, legutóbb 1978-ban – még amikor Szovjetunió volt – tudtunk nyerni ellenük.

A válogatott következő mérkőzése a Bulgária elleni Eb-pótselejtező lesz októberben. Utána három nappal, október 11-én a szerbek ellen játszunk a Nemzetek Ligájában.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3-as csoport, 2. forduló

Magyarország – Oroszország 2-3 (0-2)

 

Magyarország: Gulácsi Péter – Willi Orbán, Lang Ádám, Szalai Attila – Bese Barnabás, Sigér Dávid (Kalmár Zsolt, a szünetben), Nagy Ádám, Holender Filip – Szoboszlai Dominik (Cseri Tamás, 82.) – Sallai Roland, Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 67.)

Oroszország: Anton Sunyin – Mário Fernandes, Andrej Szemjonov, Georgij Dzsikija, Fjodor Kudrjasov – Magomed Ozdojev, Roman Zobnyin, Alekszej Ionov (Vjacseszlav Karavajev, 75.) – Anton Mirancsuk (Jurij Gazinszkij, 67.), Artyom Dzujba, Daler Kuzjajev (Jurij Zsirkov, 57.)

 

Gólszerző: Sallai (62.), Nikolics (70.) illetve Mirancsuk (15.), Ozdojev (33.), Fernandes (46.)

Sárga lap: Sigér (42.) illetve Zobnin (25.)

Piros lap:

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Elég masszív az orosz védelem

Nem lesz könnyű dolguk a magyar támadóknak, Sallai és Szoboszlai is kapott már egy-egy rúgást, de ezen túl is elég fizikálisak az oroszok védők, lebirkózni, elnyomni nem nagyon lehet majd őket.

Ezt köszönjük, hogy kihagyták

Egy előre ívelt labda után Szalai Attila volt határozatlan, nem tudott tisztázni és Mirancsuk még meg is került. Instant gólhelyzet volt, de az orosz csatár még csak a kaput sem találta el 12 méterről.

Szoboszlai-szabadrúgás=veszély

Sallai harcolt ki egy szabadrúgást nem messze a pálya sarkától, Szoboszlai állt a labda mögé. Élesen a kapu elé lőtt, Dzjuba csúsztatta ki szögletre a labdát. Veszélyes volt.

Megy a meccs!

Elég szomorú, hogy teljesen üres a Puskás Aréna az első válogatott tétmeccsen, de most ilyen időket élünk. Fehérben a magyarok, pirosban az oroszok, a vendégek kezdik a mérkőzést.

Az orosz kapitány már kinézte magának Szoboszlait

„Nemcsak az elmúlt meccse alapján ítélem meg Szoboszlait, mert rendszeresen nézem az osztrák bajnokság mérkőzéseit, miután játszottam korábban Ausztriában. Nyilván minden csapatnak van erős és gyenge oldala, ebből kell készülnünk, és

el kell kerülnünk azt, hogy sok szabadrúgáshoz jusson az ellenfél a kapu közelében. Ezért kevesebbet kell szabálytalankodni és Szoboszlait szorosabban kell őrizni.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Rossi ilyet még nem kért a csapatától

Pályafutásom során most először mondtam azt egy mérkőzés előtt, hogy a teljesítményt fontosabbnak érzem, mint az eredményt. A futballban az eredmény határozza meg a sikerességet, de a Bulgária elleni októberi Eb-pótselejtező szempontjából most nem ez a legfontosabb, hanem a mutatott teljesítmény.

MTI/EPA/Sedat Suna

Egy helyen változott a magyar válogatott

Törökországban Fiola Attila játszott, neki azonban volt egy kisebb sérülése, a helyén így most Bese Barnabás kezd.

  • Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Bese, Sigér, Nagy Á., Holender – Szoboszlai – Sallai, Szalai Á.
  • Oroszország: Sunyin – Mario Fernandes, Szemjonov, Dzsikija, Kudrjasov – Ozdojev, Zobnin, Ionov – Mirancsuk, Dzjuba, Kuzjajev.

Fehér mezben játszunk majd.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által megosztott bejegyzés, Szept 6., 2020, időpont: 7:23 (PDT időzóna szerint)

Olvasói sztorik