Magyar foci bajnokok ligája

„Úgy megyünk neki, hogy kiverjük a Dinamót” – értékelték a Fradinál a BL-sorsolást

Nem kedvez eddig a sorsolás a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ugyanis az első (Djurgarden) és a második kör (Celtic) után a harmadikban is az elérhető legnehezebb ellenfelet kapta, ezúttal a Dinamo Zagrebet. A horvát bajnokkal tavaly is ebben a szakaszban találkozott a Fradi, az idegenbeli 1-1 után otthon 4-0-ra kapott Szerhij Rebrov csapata – amely aztán ott volt az Európa Liga főtábláján.

Ismét egy nagyon erős ellenfelet kaptunk, ahogyan azt az előző körökben tapasztalhattuk, de vállaljuk a kihívást, és ennek is azzal a céllal megyünk neki, hogy kiverjük a Dinamót és bejussunk a playoffba

– idézi Hajnal Tamást az MTI.

EL-selejtező: Svéd ellenfelet kapott a Honvéd, máltait a Fehérvár
Sorsoltak az Európa Liga selejtezőjében is.

A klub sportmenedzsere szerint az mindenképpen jó, hogy hazai pályán játszhatnak és szerinte a Celtic ellen már bizonyították, hogy egy meccsen minden lehetséges. Megjegyezte azt is, hogy a tavalyi párharc óta már két edzőváltás is volt az ellenfélnél, amelyet elhagyott az akkori kulcsjátékos, Dani Olmo – aki a Leipziggel jutott el a BL-elődöntőbe a nyáron.

A Fradi eddigi BL-szereplésének hőse, Tokmac Nguen nehéz párharcra számít, ugyanakkor ő is a skót bajnok kiejtését hozta fel példaként a fradi.hu-nak nyilatkozva.

A tavaly szerzett nemzetközi tapasztalat a hasznunkra vált, szerintem sokat fejlődtünk az előző idényhez képest, ezért úgy érzem, hogy az idén jobb esélyeink vannak a Dinamo ellen.

A meccset szeptember 15-én vagy 16-án rendezik, erről még később dönt a szövetség. A mérkőzés zárt kapus lesz.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles

Olvasói sztorik