Magyar foci bajnokok ligája

A Dinamo Zagrebet kapta a Fradi a BL-selejtezőben

Miután a Ferencváros az előző kör egyik szenzációt szállítva kiejtette a skót Celticet a Bajnokok Ligája-selejtezőben, így érintett volt a harmadik forduló hétfői sorsolásán. A magyar bajnok ugyanakkor, ahogy az előző kanyarban, úgy most sem volt kiemelt, így a horvát (Dinamo Zagreb), a svájci (Young Boys), a szerb (Crvena zvezda), az azeri (Qarabag) és az izraeli (Maccabi Tel-Aviv) közül kapott ellenfelet.

Az UEFA nyoni székházban végül a papíron legnehezebb ellenféllel, a Dinamo Zagrebbel sorsolták össze a Fradit a bajnokok ágán.

A sorsolás során az is kiderült, hogy a Ferencváros hazai pályán fogadhatja majd ellenfelét. A mérkőzést szeptember 15-én vagy 16-án rendezik.

Marozsán Dzsenifer negyedszer nyert Bajnokok Ligáját
A Lyon női labdarúgócsapata megvédte a címét, a döntőben 3-1-re verte a Wolfsburgot.

A Dinamóval a tavalyi selejtezőben is találkozott az FTC, szintén a harmadik fordulóban: akkor a bravúros zágrábi döntetlen után otthon 4-0-ra kikapott a magyar csapat, a horvátok pedig meg sem álltak a csoportkörig. Ott a Manchester City, az Atalanta és a Sahtar Donyeck mögött az utolsó helyen végeztek – az olaszokat egyszer megverték, az ukránokkal két döntetlent játszottak, a többi meccsüket elveszítették.

A 21-szeres horvát és kilencszeres jugoszláv bajnok Dinamo 2007 óta mindössze egy szezonban (2017-18) nem szerepelt valamelyik európai kupasorozat főtábláján, akkor az EL-selejtező rájátszása és az albán Skenderbeu jelentette a végállomást. 2019-ben viszont a nyolcaddöntőig jutott az EL-ben és végül csak a visszavágó hosszabbításában bukta el a Benfica elleni párharcát.

Forrás: sofascore.com

A bajnokok ágán volt még egy magyar érdekeltségű csapat, az Omonia Nicosia, amely Lang Ádámot foglalkoztatja. A ciprusiak kiemeltként várták a sorsolást, a Crvena zvezdát fogadják majd otthon.

Ebben a körben még egy mérkőzésen dől majd el  a továbbjutás, ha a rendes játékidőben nem lesz döntés, akkor jöhet a hosszabbítás, ha akkor sem, akkor pedig tizenegyesek következnek. A párharc győztese továbbjut a playoff-körbe (ahol már oda-visszavágós rendszerben dől el, ki lesz főtáblás), a vesztes az Európa Liga-selejtező rájátszásában folytatja.

A párharcok a BL-selejtező harmadik fordulójában

Bajnoki ág:

Ferencváros – Dinamo Zagreb (horvát)

Qarabag (azeri) – Molde (norvég)

Omonia Nicosia (ciprusi) – Crvena Zvezda (szerb)

Midtjylland (dán) – Young Boys (svájci)

Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Dinamo Breszt (fehérorosz)

 

Nem bajnoki ág:

PAOK (görög) – Benfica (portugál)

Dinamo Kijev (ukrán) – AZ Alkmaar (holland)

Gent (belga) – Rapid Wien (osztrák)

 

Az elöl lévő csapatok játszanak otthon, egy meccsen dől el a továbbjutás.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik