Magyar foci sport

Csizmadia: Amikor Budafokra igazoltam, 30-40 ember előtt játszottunk, most telt házas meccset nyertünk az NB I-ben

2-1-es győzelemmel kezdte az NB I-es idényt az újonc Budafok, amely utoljára az 1945-1946-os szezonban szerepelt a magyar élvonalban.

74 év után győzelemmel tért vissza a Budafok az NB I-be
A Kisvárdát verte az újonc a szakadó esőben.

A Budafok edzője, Csizmadia Csaba már Ziccer nevű focis podcastunkban is elmondta, hogy a csapata készen áll az NB I-re, és hisz abban, hogy amit kitaláltak, az működni fog, és a győztes rajt biztos nagy lendületet ad majd az újoncnak.

Csizmadia a meccs után azt nyilatkozta, hogy a találkozó elején érzett némi félelmet a csapaton, de aztán a játékosok megcsinálták, amiket kért tőlük, és szép góllal szereztek vezetést. A Kisvárda még az első félidőben egyenlíteni tudott, de a Budafok edzője úgy érezte, így is meglehet a meccs, annak ellenére, hogy a vendégek nyomtak.

Ezért sem védőt cseréltem be Margitics Andor helyére, hanem Szabó Mátét a középpályára az utolsó negyedórára. Amikor ideigazoltam játékosként, harminc-negyven ember ült a lelátón, most meg telt házas meccsen nyertünk az NB I-ben. Ennél többet nem is kívánhatnék

– idézte a korábbi 12-szeres válogatott Csizmadia szavait az NSO. A Budafok a második fordulóban a Paksot legyőző Újpesthez látogat.

Kiemelt kép: Budafoki MTE

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!