Magyar foci

Csizmadia: Amikor Budafokra igazoltam, 30-40 ember előtt játszottunk, most telt házas meccset nyertünk az NB I-ben

2-1-es győzelemmel kezdte az NB I-es idényt az újonc Budafok, amely utoljára az 1945-1946-os szezonban szerepelt a magyar élvonalban.

74 év után győzelemmel tért vissza a Budafok az NB I-be
A Kisvárdát verte az újonc a szakadó esőben.

A Budafok edzője, Csizmadia Csaba már Ziccer nevű focis podcastunkban is elmondta, hogy a csapata készen áll az NB I-re, és hisz abban, hogy amit kitaláltak, az működni fog, és a győztes rajt biztos nagy lendületet ad majd az újoncnak.

Csizmadia a meccs után azt nyilatkozta, hogy a találkozó elején érzett némi félelmet a csapaton, de aztán a játékosok megcsinálták, amiket kért tőlük, és szép góllal szereztek vezetést. A Kisvárda még az első félidőben egyenlíteni tudott, de a Budafok edzője úgy érezte, így is meglehet a meccs, annak ellenére, hogy a vendégek nyomtak.

Ezért sem védőt cseréltem be Margitics Andor helyére, hanem Szabó Mátét a középpályára az utolsó negyedórára. Amikor ideigazoltam játékosként, harminc-negyven ember ült a lelátón, most meg telt házas meccsen nyertünk az NB I-ben. Ennél többet nem is kívánhatnék

– idézte a korábbi 12-szeres válogatott Csizmadia szavait az NSO. A Budafok a második fordulóban a Paksot legyőző Újpesthez látogat.

Kiemelt kép: Budafoki MTE

Olvasói sztorik