Magyar foci

74 év után győzelemmel tért vissza a Budafok az NB I-be

Hazai pályán győzte le 2-1-re a Kisvárdát az élvonal újonca, a Budafok.

A csapat 74 év után szerepel ismét az NB I-ben.

Az NB I-es újonc Budafok edzője: Akin minimális félelmet is látok, az odaül mellém a padra
A korábbi válogatott védő, Csizmadia Csaba nullkilométeres edzőként azonnal az NB I-be juttatta a Budafokot. Fiatal kerettel, magyar játékosokkal mennek neki a szezonnak, de a cél sokkal több, mint a tisztes helytállás.

A 13. percben már meg is szerezte első gólját a szezonban a Budafok, egy labdaszerzés után a csapatkapitány, Kovács Dávidot kapott egy kiugratást és higgadtan a hálóba helyezett. Nem tartott ki sokáig az előny, Fernando Viana egy egyéni villanás végén egyenlített ki a 17. percben.

Évtizedek óta az első budafoki gól:

Így egyenlített a Kisvárda:

Nem sokkal később megérkezett a vihar, úgyhogy szakadó esőben folytatódott a mérkőzés. A szünet előtt volt még egy tizenegyesgyanús helyzet, a kisvárdai védő kezére pattant a labda, a játékvezető azonban nem fújt a sípjába.

A második félidőben a hazai kapus, Póser Dániel védett többször is, majd a 80. percben ismét a Budafok szerzett vezetést, Vaszicsku Gergő talált be egy szöglet után.

A győztes gól:

Az utolsó percek gyakorlatilag értékelhetetlenek voltak, ömlött az eső, a labda meg-megállt a pályán. A budafokiak első meccsén ott volt a lelátón Mészöly Kálmán és Marco Rossi, a magyar válogatott korábbi és jelenlegi szövetségi kapitánya, valamint Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó is. Az MTI tudósítása szerint 2 ezer néző ment ki a stadionba.

NB I, 1. forduló

Budafoki MTE-Kisvárda Master Good FC 2-1 (1-1)

gólszerzők: Kovács D. (13.), Vaszicsku (80.), illetve Viana (17.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik