Magyar foci

Argentin költőt igazolt a középpályára a DVTK

Bejelentette negyedik nyári igazolását a diósgyőri focicsapat, a 28 éves argentin védekező középpályás, Augusto Max írt alá a klubnál. Korábban Hegedűs János, Gheorghe Grozav és Stefan Drazic érkezett.

„Augusto Max napok óta Miskolcon várta, hogy leteljen a sárga besorolású országokból érkezők számára kötelező karantén időszaka, és végre minden papírmunkát elvégezhessen, de most már hivatalosan is a DVTK labdarúgója, és együtt edzhet új társaival” – mondta Benczés Miklós sportigazgató.

Koman Vladimir is kipróbálja magát az Egyesült Arab Emírségekben
Folytatódik a vándorlás, Irán után a Hatta FC következik.

Augusto Max hazájában játszott éveken át játszott az argentin másodosztályban, majd 2019-ben a görög élvonalbeli Voloszba szerződött, ahol minden sorozatot figyelembe véve 28 meccsen lépett pályára.

„Több szempontot is megvizsgáltam, amikor a DVTK szerződést ajánlott, és egyesével mindegyik azt erősítette meg, hogy elfogadjam azt. Természetesen utánanéztem az interneten a klubnak, a városnak, és azt találtam, hogy

Diósgyőr hagyományosan egy ipari város, ahol becsülete van a munkának. Ezt a mentalitást képviselem én is, a pályán rengeteget kell dolgozni, hogy eredményesek legyünk.

Védekező középpályásként pedig elengedhetetlen a jó értelemben vett agresszív játék” – mondta a játékos, akivel kapcsolatban érdekesség, hogy

2019-ben Iluminar la oscuridad (Világítsd meg a sötétséget) címmel rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötettel jelentkezett a Buenos Aires-i Nemzetközi Könyvvásáron.

Kiemelt kép: dvtk.eu

Olvasói sztorik