Magyar foci sport

Gera: Mondtam a fiamnak, feljutott mindkét csapatunk, sűrűbben megyünk majd Premier League-et nézni

Gera Zoltán a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek mesélt angliai éveiről, miután a West Bromwich Albion és a Fulham is feljutott a Premier League-be. Ez a két együttes volt a magyar középpályás pályafutásának brit állomáshelye, így érhetően sok szép emlék fűzi Gerát a két csapathoz.

Mondtam a fiamnak, hogy feljutott mindkét csapatunk, úgyhogy majd megyünk sűrűbben ki a Premier League-et nézni. Csupa jó emlékek jutnak eszembe a West Bromról és a Fulhamről, nyilván mindkét csapatnak nagyon szurkoltam, hogy feljussanak. Így is gondoltam, hogy a West Brom élből feljut, a Fulham pedig majd a playoffban. Így is történt, örülök neki, hogy visszakerültek

– nyilatkozta a Sport 24-nek Gera Zoltán.

Gera előbbinél hét, utóbbinál három évet töltött, 2010-ben pedig a Fulhammel Európa Liga-döntőt játszott. A menetelésben akkor komoly szerepet kapott Gera is, hat gólt is szerzett, kettőt a Cannavaróval, Trezeguet-vel felálló Juventusnak. A Fulham 2018-ban 100 millió fontot költött a játékoskeret megerősítésére, viszont 2019-ben mégis kiesett a PL-ből.

„Nyilván fognak tanulni, főleg a Fulham, abból a hibából, amit elkövettek, hogy túl sok játékos érkezett, és rövid idő alatt nem nagyon találták meg, hogy mit kell játszani a Premier League-ben. És nagyon fontos az is, hogy olyan játékosok érkezzenek a klubhoz, akik tisztában vannak a Premier League követelményeivel, mert ha túl sok olyan játékos érkezik, akik nincsenek ezzel tisztában, akkor, ahogy láttuk is, elég komoly problémák lehetnek. Az anyagi keret ott van mind a két klubnál.”

Az új Premier League-szezon szeptember 12-én rajtol el, de októberig nézők nélkül, így addig biztosan nem kerülhet sor a látogatásra.

Kiemelt kép: DIGI Sport / Sport24

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!