Nemzetközi foci sport

Hatalmasat bukott a MU Alexis Sánchezen

Az olasz bajnoki ezüstérmes Internazionale hároméves szerződést kötött a Manchester Unitedtől megszerzett Alexis Sánchezzel.

A chilei válogatott támadót a milánói klub tavaly nyáron vette kölcsön az angol együttestől, amely a hét elején mondott le végleg a futballista játékjogáról.

Az Internél beleszerettek Alexis Sánchezbe
Ez jó hír a MU-nak, ami azért így is bukik miatta.

A MU ingyen vált meg a játékostól, elsősorban azért, hogy megspórolja a fizetését. Az angol csapat Sánchezt 390 ezer fontos heti bérért és 34 millió euróért szerződtette 2018 januárjában, és az elmúlt egyéves kölcsönidőszak alatt is több mint a felét állnia kellett ennek az összegnek.

Ha figyelembe vesszük, hogy most az Internek semmit nem kellett fizetnie érte, akkor már megértjük, miért emlegetik Sánchezt a MU egyik legrosszabb igazolásaként.

A Twitteren már megy a fricska – ez volt Alexis legemlékezetesebb pillanata MU-mezben:

A 31 éves Sánchez a Unitedben 45 mérkőzésen mindössze ötször volt eredményes. Az Internazionalénál 28 mérkőzésen négy gólig jutott, viszont a júniusi újrakezdést követően tíz összecsapáson három gól és hét gólpassz volt a mérlege. A bajnokságban a neki jutó 918 perc alatt összesen nyolc gólpasszt osztott ki az Interben, amivel ő lett a csapata legjobbja.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!