Magyar foci

Újabb lengyel csapat igazolt magyar focistát

A lengyel másodosztályú bajnokságból feljutó Podbeskidzie Bielsko-Biala bejelentette a hivatalos honlapján, hogy két évre szerződtette Kocsis Gergőt.

Az elmúlt idényben Zalaegerszegen 26 bajnokin szereplő középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, mindenképp külföldön szerette volna folytatni a pályafutását.

Szerettem volna újra külföldön futballozni, örülök, hogy erre most lesz lehetőségem. Akik korábban az NB I-ből Lengyelországba szerződtek, azt mondták, erős, jó bajnokságba kerültek, ezért bizakodva, derűlátóan váltottam klubot én is. Azt is tudom, hogy meg kell küzdenem a helyemért, de ez inkább ösztönöz, nem riaszt el: ezért kezdtem futballozni, új kihívást kerestem. Már a télen szeretett volna szerződtetni a klub, tárgyaltunk, de akkor nem jött össze az egyezség. Most azonban szabadon igazolható voltam, ismét megkerestek, érezni lehetett, hogy szeretnének megszerezni, így elfogadtam az ajánlatot

– mondta Kocsis.

A 26 éves középpáláys korábban az Augsburg mellett játszott a Videotonban, a Puskás Akadémiában, a Diósgyőrben, a Dunaszerdahelyben és a Karvinában is megfordult. Az elmúlt években több magyar futballista is megfordult a lengyel élvonalban, Kecskés Ákos 2018 tavaszán került a Korona Kielcéhez, Tajti Mátyás 2019 szeptemberében szerződött a Zaglebie Lubinhoz, de épp a ZTE-hez került, a szerződése lejárta után.

Kiemelt kép: ztefc.hu/Szekeres Péter

Olvasói sztorik