Magyar foci

A ZTE légiósa nem lépett pályára, miután saját közönsége az ellenfélnek huhogott

A Zalaegerszegi TE játékosa, Fanos Katelaris nem volt hajlandó pályára lépni, miután a csapata szurkolói rasszista megnyilvánulással illették a Mol Fehérvár FC játékosait.

Az Omonia Nicosiától kölcsönvett középpályás édesanyja kongói, ezért miután hallotta a szurkolók huhogását, amellyel az ellenfél játékosait célozták, közölte Márton Gábor vezetőedzővel, hogy nem áll be.

Először is büszke fekete ember vagyok. Már a bemelegítésünk alatt hallottam, hogy a saját klubom szurkolói rasszista dalokat énekelnek és huhognak az ellenfél játékosainak. Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy lejövök a pláyáról és nem melegítek tovább. Nem akartam egy percet sem játszani. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudom megakadályozni ezeket a megnyilvánulásokat, de a jövőben is harcolni fogok a jogainkért egészen a halálom napjáig. Nincs helye a rasszizmusnak sem a pályán, sem azon kívül

– idézi a Cyprus Mail Katelarist.

A ciprusi védekező középpályás 13 bajnoki mérkőzésen és 4 kupameccsen jutott szóhoz a ZTE-ben, a 18. és egyben utolsó találkozóján a fentiek miatt nem szerepelt.

Kiemelt kép: Szekeres Péter / ztefc.hu

Olvasói sztorik