Magyar foci

Papíron három futballistája van egy NB I-es csapatnak

Három játékosa van az NB I-es bennmaradást kiharcoló Zalaegerszegnek, tudatta Sallói István sportigazgató az M1 aktuális csatornán.

A furcsa helyzet azért állt elő, mert a ZTE csak rövidtávú szerződéseket kötött, mivel a tulajdonos nem volt benne biztos, hogy mit hoz a jövő. Ebből az lett, hogy a szerződések június 30-án lejártak, beleértve Márton Gábor vezetőedzőt is. Július elsején három futballistája maradt így a csapatnak.

Ez a metódus most nagy hátrány, mert a játékosaink kapósak és éhesek lettek, így nehéz egyben tartani a csapatot. A fiatal, tehetségek labdarúgók mellett eddig is olyanokat alkalmaztunk, akik máshol nem kaptak bizalmat vagy lehetőséget. Bízunk abban, hogy akiknek ezt mi megadtuk, azoktól most vissza is kapunk

– mondta Sallói, de hozzátette, legjobbjaikkal folyamatosan tárgyalnak, de egyelőre mindenki kivár, milyen lehetőségei lesznek.

A sportigazgató kiemelte, nem a ZTE a leggazdagabb klub az OTP Bank Ligában, de amit megígérnek, azt meg is kapják a játékosok. Sallói azt is elismerte, hogy Márton Gáborral képzelik el a folytatást, ám az edzőnek több másik ajánlata is van.

Az NB I következő idénye augusztus 15-én rajtol.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik