Magyar foci

Az MLSZ hatmillióra büntette a Ferencvárost

Az MLSZ fegyelmi bizottsága újabb ülésén igen bőkezűen osztotta a bírságokat az OTP Bank Liga 33. fordulóját követően. A legnagyobb büntetést a Ferencváros kapta, amely a Mezőkövesd elleni mérkőzés mellett visszamenőleg az Újpest elleni derbi miatt is bűnhődik.

A szurkolók megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálásáért, ismétlődő, rendkívül nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért összesen 6.000.000 Ft pénzbüntetést kapott a Fradi.

Debrecenben a Paks elleni bajnokit (1-1) követően pályára rohantak, hogy lerángassák a mezt a DVSC játékosairól. Ez várható volt, hogy nem marad büntetlenül, ám a fegyelmi bizottság emellett megjegyzi, hogy a debreceni drukkerek megbotránkoztató, obszcén kifejezések kiabáltak be, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használtak a stadionban, így összesen kétmilliós büntetést kapott a DVSC, valamint öt szektort bezártak 2020 hátralévő részére.

Akkora balhé tört ki a debreceni focipályán, hogy rendőrök tettek rendet
Pályára rohantak a szurkolók letépni a mezt a játékosokról.

Szurkolói rigmusok miatt a Honvédnak és a Zalaegerszegnek 200 ezer forintot kell fizetnie, ugyanilyen okok mellett pedig egyéb kihágások miatt 500 ezer forintra bírságolta az MLSZ a Diósgyőrt és az Újpestet. A Mol Fehérvár is 200 ezres büntetést kapott, amiért szurkolók léptek pályára a Fradi elleni bajnokin, sőt Osztermájer Gábor, a Paks vezetőedzője is 200 ezres bírságot kapott, a Paks vezetőedzője Kuttor Attila nyilatkozatát méltatta, neki ezért kell fizetnie.

A fegyelmi bizottság ezzel lezártnak tekinti a bajnokságot.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik