Magyar foci

Szerhij Rebrov lett az év edzője, hátvéd az év felfedezettje

A szombaton véget érő NB I-es szezon után hagyományosan az idény legjobbjait díjazta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a RangAdó gálán.

Idén 7 kategóriában hirdetett győztest az MLSZ, ebből az év edzője nem meglepő módon a bajnoki címet nyerő és az Európa Liga csoportköréből csaknem továbbjutó Ferencváros edzője, Szerhij Rebrov lett.

Az év felfedezettjének a Mol Fehérvár FC-től kölcsönben Zalaegerszegen futballozó jobbhátvéd, Bolla Bendegúz lett. A ZTE játékosaként 27 bajnokin és két Magyar Kupa-mérkőzésen szerepelt a 20 éves védő, ezalatt egy gól és két gólpassz volt a mérlege. Az már korábban eldőlt, hogy a gólkirályi cím is egy zalaegerszegi játékosé lesz, Radó András mindössze 13 találattal nyerte el a címet.

1963 óta nem kellett ilyen kevés gól az NB I-ben a gólkirályi címhez
Radónak volt már ennél termékenyebb szezonja, de akkor hárman is megelőzték.

A kategóriák végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, hiszen minden klub részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3–3 játékosra kategóriánként. Kivétel ez alól az év játékvezetője – ezt Berke Balázs nyerte –, a gólkirály és a Fair Play-díj, míg az év góljára a szurkolók szavazhattak az M4 Sport honlapján.

A Fair Play-díjról és az év góljáról a napokban lesz bejelentés, a rendhagyó díjátadó szerdától péntekig tart, csütörtökön és pénteken is este kilenc órától ad át díjat az MLSZ. Női kategóriákban idén nem osztanak díjakat, mivel a koronavírus-járvány miatt a Simple Női Ligában nem hirdettek végeredményt.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Olvasói sztorik