Magyar foci sport

1963 óta nem kellett ilyen kevés gól az NB I-ben a gólkirályi címhez

Radó András lett az NB I gólkirálya, a Zalaegerszeg csatára a bajnokság mind a 33 mérkőzésén pályára lépett, és 13 alkalommal volt eredményes.

Radó mögött Könyves Norbert (Paks), Davide Lanzafame (Honvéd) és David Vanecek (Puskás Akadémia) végzett, mindannyian 11 gólt szereztek.

A 26 éves Radónak egyébkénk volt már termékenyebb idénye az NB I-ben, a 2013-2014-es bajnokságban 14 gólt szerzett a Haladásban, akkor ez a negyedik helyhez volt csak elég.

Utoljára egyébként 1963-ban lett valaki ilyen kevés góllal gólkirály, 1963-ban a Honvéd legendája, Tichy Lajos szintén 13 találattal végzett a rangsor élén. Viszont abban az idényben a csapatok csak egy kört, 13 meccset játszottak, mivel az őszi-tavaszi bajnokság helyett akkor akkor vezették be a naptári év szerintit (1970-ben tértek-vissza a most is használt őszi-tavaszi verzióhoz).

A góllövőlista első négy helyezettje akkor így nézett ki: Tichy 13, Albert Flórián (FTC) 11, Dunai II Antal (Pécs) 7, Bene Ferenc (Újpest) 6. Ők négyen összesen 18 gólkirályi címet szereztek az NB I-ben.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!