Magyar foci

1963 óta nem kellett ilyen kevés gól az NB I-ben a gólkirályi címhez

Radó András lett az NB I gólkirálya, a Zalaegerszeg csatára a bajnokság mind a 33 mérkőzésén pályára lépett, és 13 alkalommal volt eredményes.

Radó mögött Könyves Norbert (Paks), Davide Lanzafame (Honvéd) és David Vanecek (Puskás Akadémia) végzett, mindannyian 11 gólt szereztek.

A 26 éves Radónak egyébkénk volt már termékenyebb idénye az NB I-ben, a 2013-2014-es bajnokságban 14 gólt szerzett a Haladásban, akkor ez a negyedik helyhez volt csak elég.

Utoljára egyébként 1963-ban lett valaki ilyen kevés góllal gólkirály, 1963-ban a Honvéd legendája, Tichy Lajos szintén 13 találattal végzett a rangsor élén. Viszont abban az idényben a csapatok csak egy kört, 13 meccset játszottak, mivel az őszi-tavaszi bajnokság helyett akkor akkor vezették be a naptári év szerintit (1970-ben tértek-vissza a most is használt őszi-tavaszi verzióhoz).

A góllövőlista első négy helyezettje akkor így nézett ki: Tichy 13, Albert Flórián (FTC) 11, Dunai II Antal (Pécs) 7, Bene Ferenc (Újpest) 6. Ők négyen összesen 18 gólkirályi címet szereztek az NB I-ben.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik