Félpályás góllal búcsúzott a Zalaegerszeg a szezontól

Zseniális gól egy parádés meccsről.
Kapcsolódó cikkek

Sokkal több olyan bajnokira lenne szükség az NB I-ben, mint amilyen az 1-1-re végződő Zalaegerszeg-Fehérvár találkozó volt szombat délután. A két csapat szinte egymásnak esett, az első tíz percben záporoztak a helyzetek, végül a Vidi szerzett vezetést, amikor Bamgboye a bal szélen elrohant, a középre tett labdájával pedig Hodzic elvitte a kapus mellett és a kapuba gurított.

Kicsit később akár emberhátrányba is kerülhetett volna a ZTE, Nikola Mitrovicsot megvislte, hogy Lyes Houri kiosztott neki egy kötényt és a középpályás előbb felrúgta a vendégek középpályását, majd a bírónak rontott, miután felharsant a síp.

A meccs szerencsére inkább a fociról szólt ezután is, előbb a Mol Fehérvár FC, majd a hazai csapat dominált, félidőben azonban maradt az 1-0. Térfélcsere után is pörgött a ZTE, de jól tartotta magát a Vidi, sőt Futács Márkó az első félidő után a második játékrészben is lőtt egy lesgólt. A slusszpoén a végére maradt, a csereként beálló Babati Benjámin egy labdaszerzés után a félpályáról ívelt gólt Kovács Dániel kapujába.

Ettől aztán újra felpörgött a mérkőzés, kettészakadt a pálya, de csak egy harmadik lesgólra futotta a fehérváriak erejéből, ezt Nikolics Nemanja szerezte. A meccs így döntetlenre végződött, de külön szép pillanat volt, hogy a lefújás után Kovács gratulált Babatinak a gólhoz és a két kapus végig remekül védett. Bár több ilyen mérkőzést látnánk az NB I-ben!

Végeredmény – NB I, 33. forduló

Zalaegerszeg-Fehérvár 1-1 (0-1)
Gólszerző: Babati (83.) ill. Hodzic (4.)