Magyar foci

Huszti Szabolcs visszavonult a futballtól

A Mol Fehérvár FC bejelentette hivatalos honlapján, hogy visszavonult a csapat középpályása, Huszti Szabolcs. A hirtelen bejelentés oka, hogy térdsérüléséből már nem tudott felépülni a futballista, így csütörtökre dőlt el, hogy már nem tud többször pályára lépni Huszti.

Nagyon sokat köszönhetek a labdarúgásnak, nehéz szavakba foglalnom azt, hogy mennyire fontos ez számomra. De már nem a legfontosabb. A legfontosabb, hogy egészségesen láthassam a gyermekeimet felnőni. Őszintén éreztem, sőt a mai napig is érzem magamban az erőt a folytatáshoz, el is kezdtem az edzéseket, de a szervezetem jelzett – itt az ideje befejezni. Köszönöm mindenkinek a Vidinél, hogy 2018 januárjában bízott bennem. A bajnoki cím, a főtéren az ünneplések, a kupagyőzelem, az Európa Liga csoportkör mind-mind olyan élmény, amelyet nem felejtek el soha. Természetesen szeretném a labdarúgás világában folytatni az életemet, bízom benne, hogy lesz lehetőségem arra, hogy a tapasztalataimat valamilyen formában átadhassam az utánam következő generációknak. Csodálatos karrierem volt, minden úgy történt, ahogy annak történnie kellett

– idézi a Vidi honlapja Huszti Szabolcsot.

A 37 éves futballista a Ferencvárosban lett profi játékos, ahol 2001 és 2005 között játszott. Ezután légiósnak állt, előbb a Metz, majd a Hannover játékosa lett, utóbbinál alkotott maradandót. 2009-ben a Zenit Szentpétervárhoz szerződött, ahol három éven át erősítette az európai kupaporondon is komolynak számító csapatot, majd visszatért Hannoverbe 2012-ben. Innen sorrendben a Csangcsun Jata, az Eintracht Frankfurt, majd újra a Csangcsun Jataj következett.

Magyarországra 2018-ban tért vissza, a Mol Fehérvárba igazolt, ahol magyar bajnokságot, Magyar Kupát nyert és az Európa Liga csoportkörében is játszott. A Vidiben 67 tétmérkőzésen lépett pályára, ezalatt 14 gól és 21 assziszt a mérlege. A válogatottban 51 mérkőzésen lépett pályára, egészen 2010-ig, amikor nyílt levélben állt ki az ellen, hogy a Videoton labdarúgói gyakorlatilag előnyt élveznek a többszörösen válogatott fiatal, külföldön játszó focistákkal szemben. Ezután soha nem játszott már.

Kiemelt kép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik