Magyar foci

Kilenc év után távozik Fehérvárról Paulo Vinícius

A Mol Fehérvár FC bejelentette hivatalos honlapján, hogy az idény végén távozik Paulo Vinícius a csapattól.

A 30 éves középhátvéd 2011. augusztus 12-én csatlakozott a Vidihez az uruguayi CA River Plate-től, az elmúlt kilenc évben magyar bajnoki címet (2015-ben és 2018-ban), Magyar Kupa-győzelmet (2019), Szuperkupát (2012) és Ligakupát (2012) nyert.

Tavaly nyáron ültünk először tárgyalóasztalhoz Vinivel, de nem sikerült a megegyezés, védőnk úgy döntött, hogy inkább új kihívásokat keres. Nem maradt emiatt senkiben tüske, Vinire továbbra is csapatkapitány-helyettesként számított a szakmai stáb. A koronavírust követő leállás után, minden tényezőt figyelembe véve újabb szerződésajánlatot kapott játékosunk, aki végül jelezte, hogy azt nem fogadja el, így június 30-a után szabadon igazolható labdarúgóként távozik. Vini a klub történetének egyik meghatározó alakja, akit mindig szívesen látunk majd Sóstón a jövőben is. Köszönjük a munkáját, amellyel számtalan sikerből vette ki a részét, további pályafutásához sok sikert kívánunk

– mondta Kovács Zoltán sportigazgató a csapat honlapján.

Vinicius összesen 197 alkalommal lépett pályára NB I-es bajnokin, ezeken pedig 10 gólt szerzett. A Magyar Kupában 37 mérkőzést játszott és 3 találatig jutott, míg nemzetközi tétmérkőzésen 43-szor lépett pályára, csakugyan három gólt szerezve. A magyar válogatottba azután került be, hogy 2017-ben magyar állampolgár lett, hétszer szerepelt címeres mezben.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik