Magyar foci

Juhász Roland: Azt üzenem mindenkinek, hogy merjen nagyokat álmodni és a kitartás megkoronázhat egy pályafutást

Juhász Roland a Ferencváros elleni tizenegyesgóljával győztes mérkőzésen búcsúzott el a Mol Fehérvár FC-től, egyben a profi pályafutásától is.

Juhász Roland góllal és Fradi-veréssel zárta le a pályafutását
Az elmúlt két évtized egyik legjobb magyar játékosa lejátszotta utolsó mérkőzését, amelyen ráadásul gólt is szerzett.

A találkozó utáni interjúban elárulta, Nikolics Nemanja nem szokta átadni a büntetőket, de ezúttal kivételt tett a csapatkapitány kedvéért. A beszélgetés legmeghatóbb része azonban nem ez volt, hanem amikor az M4 Sport riportere arra kérte a hátvédet, üzenjen valamit gyerekkori önmagának, a tápiószentmártoni fiúnak, aki focistának készült.

Azt üzenem mindenkinek, hogy bízzon az álmaiban, és merjen nagyokat álmondni. Akármilyen messziről is érkezik. Mert a kitartás megkoronázhat egy pályafutást. Valóban nagyon messziről jöttem, de nagyon szerencsés embernek mondhatom magam. Külön köszönöm a családomnak és a nagyszüleimnek, akik ma nem tudtak eljönni. Sok meló volt ebben, nagyon sok ember segített a háttérből, úgyhogy örök hálám mindenkinek, aki kicsit is hozzátett a pályafutásomhoz

– mondta Juhász Roland.

A pályafutása elején még csatárként játszó Juhász Roland Tápiószecsőn kezdett futballozni, majd az MTK-ba került, ahonnan brüsszeli Anderlecht szerződtette 2005-ben. Nyolc évet töltött Belgiumban, majd 2013-ban hazaért és a Fehérvár játékosa lett, amely utolsó klubja is lett egyben. A háromszoros magyar és négyszeres belga bajnoki címet nyerő hátvéd 95-ször szerepelt a válogatottban, Juhász roland az elmúlt húsz év egyik legjobb magyar játékosa volt.

NB I, 32. forduló

Fehérvár – Ferencváros (1-0)

Gólszerző: Juhász (45. – 11-esből)

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik