Magyar foci

Újabb csapás Debrecenben: az egyik kulcsjátékos nem játszhat az idei szezonban

Rettentő nehéz helyzetben van a Debrecen, az NB I-ben jelenleg kieső helyen álló csapatnak jelenleg három pont a hátránya a már bentmaradó Kisvárda mögött. A szerdai, Mol Fehérvár FC elleni mérkőzést 1-0-ra elveszítő DVSC-t azonban újabb csapás érte, már a lefújás után piros lapot kapott a második félidőben csapatkapitányként szereplő Bódi Ádám.

Eleinte nem derült ki, mi történhetett, Vad II István az egész meccsen egy sárga lapot osztott csak ki. A felvételeken annyi látszott, hogy a Loki középpályása hevesen reklamál. Az MLSZ csütörtöki fegyelmi határozata szerint Bódi súlyosan sértő kifejezést használt a mérkőzésen kívül a játékvezetőkkel szemben, ezért kapott piros lapot.

Bódi Ádám az ezért kiszabható legkisebb büntetést, 3 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, vagyis nem játszhat a szezon utolsó, legfontosabb három mérkőzésén a Debrecenben.

A találkozót követően Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője úgy fogalmazott, egy

Nem tudom mi történt, először azt mondták, sárga lapot kapott, eddig négy volt neki, úgyhogy a következő meccset egyébként is kihagyta volna. Nem értem a reakcióját, egy csapatkapitány nem viselkedhet így! Ilyet nem lehet elkövetni, ez óriási fegyelmezetlenség

– mondta az M4 Sportnak Kondás.

Nem csak Bódit állították ki a hétközi fordulóban, a Kisvárda-Zalaegerszeg (0-1) mérkőzésen Bodnár Lászlót küldték el a kisvárdai kispadtól, ő kétmeccses eltiltást kapott. Szolnoki Rolandot, a Puskás Akadémia hátvédjét két sárga lappal állították ki a Diósgyőr ellen, neki csak egy találkozót kell kihagynia.

A FEB a Budapest Honvéd–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot a mérkőzés rendezésével kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, valamint szurkolói részéről történt rendzavarások miatt 500 ezer forintos büntetést adott, a Ferencvárost pedig a sport-zónára vonatkozó szabályok súlyos megsértéséért egymillió forintra büntette.

Olvasói sztorik