Magyar foci

A Puskás Akadémia fellépett a dobogóra, a Loki nem szerzett pontot

A koronavírus-járvány miatti szünet óta először fordult elő, hgoy két mérkőzést rendeztek páárhuzamosan az NB I-ben: a Puskás Akadémia Diósgyőrbe látogatott, a Debrecen pedig Fehérvárra.

A DVTK villámrajtot vett, Iszlai Bence indítása után Kiss Tamás tökéletesen centerezett a harmadik percben, Mirko Ivanovszki pedig néhány lépésről nem hibázott.

A felcsútiak azonban aránylag hamar egalizált, az egész nap nagyot melózó balhátvéd, Deutsch László lőtte ki a bal alsó sarkot.

A Puskás Akadémia úgy tűnt, mintha elirigyelte volna a diósgyőriek gólját, mert egy az egyben ugyanúgy szerzett vezetést a második félidő harmadik percében, csak ezúttal Gyurcsó Ádám erősen belőtt passzát David Vanecek lőtte a kapuba.

Később Szolnoki Roland megkapta második sárga lapját, ezzel emberelőnybe került a DVTK, de nem tudott élni a lehetőséggel. Győzelmükkel ideiglenesen harmadik helyre álltak a felcsútiak.

A Debrecennek azzal a tudattal kellett pályára lépniük Fehérvárott, hogy a Paks 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt, vagyis újabb csapat lépett el a Lokitól a kiesés elleni harcban. Egy rettenetes első félidő után – 45 perc alatt négy (!) kapura lövési kísérletet hozott össze a két csapat, ebből 0 talált kaput – a második félidőben Futács Márkó kiizzadta a győztes gólt.

A DVSC így három ponttal van lemaradva a Kisvárda mögött a tabellán.

Végeredmény – NB I, 30. forduló

Diósgyőr-Puskás Akadémia (1-1)
Gólszerző: Ivanovszki (3.) ill. Deutsch (21.), Vanecek (48.)
Kiállítva: Szolnoki (87.)

Fehérvár-Debrecen 1-0 (0-0)
Gólszerző: Futács (83.)

Paks-Kaposvár 3-0 (2-0)
Gólszerző: Hahn (21.), Haraszti (33., 69.)

Olvasói sztorik