Magyar foci

Egymásra mutogat az MLSZ és a rendőrség a Magyar Kupa-döntő miatt

Többek között a Washington Post, a Daily Mail vagy a BBC is beszámolt a Budapest Honvéd-Mezőkövesd Magyar Kupa-döntőről, igaz, a téma nem Pekár László szabadrúgása, vagy Djordje Kamber győzelmet érő fejese volt, hanem az, hogy a távolságtartás szabályait nem sikerült betartani a lelátón.

Hírünk a világban: nem sikerült betartani a távolságtartás szabályait az MK-döntőn
Bejárták a világsajtót a magyar szurkolókról készült fotók.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 1-1 millió forintra büntette a két csapatot, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a játékosok a sportzónát elhagyva kimentek a szurkolók közé.

A Honvéd és a Mezőkövesd is egymilliós büntetést kapott
A Magyar Kupa döntőjében súlyos szabályszegést követtek el a csapatok.

Sipos Jenő, a szövetség szóvivője azt mondta, a szabályok ellenőrzése és szankcionálása a nézőtéren a rendőrség feladata – lett volna.

A sportzónában tartózkodó személyek nem hagyhatják el a zóna területét a mérkőzés során, nem érintkezhetnek a nézőkkel, mert a sportzónában lévő személyek korábban átestek a koronavírusteszten, míg a nézők nem. Ezért vonatkozik rájuk ez a szabályozás, nem lehet pacsizni, ölelkezni, semmiféle kontaktus nincs engedélyezve. Ha ezt megsértik, az fegyelmi eljárást von maga után

– magyarázta Sipos a a büntetésről az Atv híradójában.

A csatorna megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amely azt jelezte, hogy az érvényes kormányrendelet szerint nem a rendőrség, hanem a szervező, jelen esetben az MLSZ feladata a szabályok betartatása.

Erre mondják, hogy patthelyzet. A Honvéd-szurkolók közül egyébként már a Debrecen elleni bajnokin sem tartotta mindenki a kijelölt távolságot, de ők erre azt mondták, hogy számoltak azzal a kockázattal, hogy esetleg megfertőződhetnek.

„Felvállaltuk, ha fertőzöttek leszünk, az a mi hibánk”
Az NB I-es stadionokban most csak minden negyedik székre ülhet le néző. Megnéztük a Honvéd-Debrecen meccsen, hogy működik ez a gyakorlatban.

Falus Ferenc korábbi tiszti főorvos azt mondta, a mostani távolságtartási szabályok a mérkőzéseken betarthatatlanok, és valljuk be, valóban nem túl életszerű, hogy egy tábor tagjai szépen kiszámolják, hogy hány széket kell kihagyniuk egymás mellett.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik