Magyar foci sport

Az EL-szereplés hatása: 10 milliárdból gazdálkodhat a Fradi

Majdnem 10 milliárd forintból gazdálkodott a 2019-es évben az FTC labdarúgó-csapata, írja a Portfolio a cég éves beszámolója alapján.

A csapatot működtető FTC Labdarúgó Zrt.-nek egy év alatt 2,9 milliárdról 3,8 milliárdra nőtt az árbevétele, de az egyéb bevétele még ennél is komolyabb mértékben emelkedett: 1,4 milliárd forintról 5,5 milliárdra.

A Fradi a BL-selejtezőben ugyan elvérzett a horvát Dinamo Zagreb ellen, de az EL-ben bejutott a csoportkörbe, ahol hét pontot gyűjtött, és a két sorozatban a jegybevételekkel és a közvetítési jogokért járó pénzzel együtt nagyjából 3 milliárd forintot keresett.

Úgyhogy ez az összeg egyben magyarázatot is ad arra, miért nőtt így meg a klub egyéb bevétele.

Az FTC Labdarúgó Zrt. 340 milliós nyereség könyvelhetett el, ez a bevételek fényében nem tűnik hatalmas összegnek, ami azt is jelenti, hogy a kiadások is jelentősen növekedtek.

A személyi jellegű kiadások rubrikában 5 milliárd forint szerepelt, és a Portfolio cikkéből kiderül, hogy egy átlagos munkavállaló éves bérköltsége 22,4 millió forint volt a klubnál, de azt is megemlítik, hogy amíg a csapat húzóemberei szinte biztosan többet kerestek a havi 1,86 milliónál, addig a háttérben dolgozók ennél kevesebbet vihetnek haza.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!