Magyar foci

Az EL-szereplés hatása: 10 milliárdból gazdálkodhat a Fradi

Majdnem 10 milliárd forintból gazdálkodott a 2019-es évben az FTC labdarúgó-csapata, írja a Portfolio a cég éves beszámolója alapján.

A csapatot működtető FTC Labdarúgó Zrt.-nek egy év alatt 2,9 milliárdról 3,8 milliárdra nőtt az árbevétele, de az egyéb bevétele még ennél is komolyabb mértékben emelkedett: 1,4 milliárd forintról 5,5 milliárdra.

A Fradi a BL-selejtezőben ugyan elvérzett a horvát Dinamo Zagreb ellen, de az EL-ben bejutott a csoportkörbe, ahol hét pontot gyűjtött, és a két sorozatban a jegybevételekkel és a közvetítési jogokért járó pénzzel együtt nagyjából 3 milliárd forintot keresett.

Úgyhogy ez az összeg egyben magyarázatot is ad arra, miért nőtt így meg a klub egyéb bevétele.

Az FTC Labdarúgó Zrt. 340 milliós nyereség könyvelhetett el, ez a bevételek fényében nem tűnik hatalmas összegnek, ami azt is jelenti, hogy a kiadások is jelentősen növekedtek.

A személyi jellegű kiadások rubrikában 5 milliárd forint szerepelt, és a Portfolio cikkéből kiderül, hogy egy átlagos munkavállaló éves bérköltsége 22,4 millió forint volt a klubnál, de azt is megemlítik, hogy amíg a csapat húzóemberei szinte biztosan többet kerestek a havi 1,86 milliónál, addig a háttérben dolgozók ennél kevesebbet vihetnek haza.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik