Magyar foci

Akár rendőrök is szankcionálhatják a szurkolókat, akik nem tartják be a nézőtéri korlátozást

A kormány engedélyével részt vehetnek nézők magyar bajnoki futballmeccseken, ahogyan Magyar Kupa döntőjében is. A finálét külön is érdemes kiemelni, mivel a Honvéd-Mezőkövesd (2-1) találkozóra tízezren kimentek, de sokan nem tartották be az előírásokat, erről számtalan külföldi újság is beszámolt.

Hírünk a világban: nem sikerült betartani a távolságtartás szabályait az MK-döntőn
Bejárták a világsajtót a magyar szurkolókról készült fotók.

A szerdai kupadöntő kapcsán a Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken közleményt adott ki, amelyben megköszönte a szurkolók lelkes és támogató részvételét, ám arra kéri az ultrákat, tartsák be az előírásokat.

Az előírások elmulasztását a szövetség elítéli, felelőtlenségnek tartja, és ezúton kéri a legvérmesebb szurkolókat az előírások betartására, a jogkövető és felelős magatartásra, a saját egészségük, a szeretett klubjuk játékosainak, szakembereinek, és az ellenfeleknél dolgozók egészsége védelme érdekében. A rendelet előírásainak be nem tartását a rendőrségnek áll jogában szankcionálni. A hatóság intézkedhet akár a helyszínen az egyes személyekkel szemben, vagy megbüntetheti a szervező egyesületet, amelyet a kormányrendelet felelősként nevesít az előírások betartatása tekintetében.

– áll az MLSZ szövegében.

A szövetség összességében pozitívan értékelte az elmúlt heteket a nézőtéri viselkedéssel kapcsolatban, egyedül a távolságtartást hiányolja a lelátókon.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik