Magyar foci

Hírünk a világban: nem sikerült betartani a távolságtartás szabályait az MK-döntőn

Sokszor vártunk már erre: a világsajtót is bejárta a hír, miszerint a Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a Mezőkövesd-Zsóry labdarúgócsapatát, ezzel megszerezte története nyolcadik Magyar Kupa-győzelmét.

A 36 éves veterán volt a nyerőember, Magyar Kupa-győztes a Honvéd
Djordje Kamber mindegyik gólban benne volt, amit a csapata lőtt.

A hírt azonban nem az jelentette, hogy Neszterov öngólját Pekár még kiegyenlítette, végül Kamber az 56. percben megszerezte a gólt, hanem hogy tízezer néző látta a mérkőzést, és a többség nem tartotta be a szabályokat.

A Magyar Közlönyben egy hete bejelentett 241/2020-as kormányrendeletben az áll, hogy

Ha a szabadtéri rendezvény nézőterén ülőhelyek kerültek kialakításra, akkor a nézők – a páholyok kivételével – a) csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és b) a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el

A televíziós felvételek és a fotók alapján nem volt nehéz észrevenni, hogy a távolságtartás szabályait nem sikerült betartani, az AP hírügynökség jelentését többen is ezzel a címmel vették át.

A Daily Mail cikke
A Washington Post cikke

Aztán akadtak olyanok, akik annak örültek, hogy van Európában egy olyan bajokság, ahol nézők, sőt, tízezer szurkoló is ott lehetett a stadionban.

A belga Le Soir cikke

Kiemelt fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik