Magyar foci sport

Hírünk a világban: nem sikerült betartani a távolságtartás szabályait az MK-döntőn

Sokszor vártunk már erre: a világsajtót is bejárta a hír, miszerint a Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a Mezőkövesd-Zsóry labdarúgócsapatát, ezzel megszerezte története nyolcadik Magyar Kupa-győzelmét.

A 36 éves veterán volt a nyerőember, Magyar Kupa-győztes a Honvéd
Djordje Kamber mindegyik gólban benne volt, amit a csapata lőtt.

A hírt azonban nem az jelentette, hogy Neszterov öngólját Pekár még kiegyenlítette, végül Kamber az 56. percben megszerezte a gólt, hanem hogy tízezer néző látta a mérkőzést, és a többség nem tartotta be a szabályokat.

A Magyar Közlönyben egy hete bejelentett 241/2020-as kormányrendeletben az áll, hogy

Ha a szabadtéri rendezvény nézőterén ülőhelyek kerültek kialakításra, akkor a nézők – a páholyok kivételével – a) csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és b) a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el

A televíziós felvételek és a fotók alapján nem volt nehéz észrevenni, hogy a távolságtartás szabályait nem sikerült betartani, az AP hírügynökség jelentését többen is ezzel a címmel vették át.

A Daily Mail cikke
A Washington Post cikke

Aztán akadtak olyanok, akik annak örültek, hogy van Európában egy olyan bajokság, ahol nézők, sőt, tízezer szurkoló is ott lehetett a stadionban.

A belga Le Soir cikke

Kiemelt fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!