Magyar foci sport

A 36 éves veterán volt a nyerőember, Magyar Kupa-győztes a Honvéd

Szerda este a Budapest Honvéd 2-1-re megnyerte a Magyar Kupa döntőjét a Mezőkövesd ellen.

Aktívabban kezdett a Mezőkövesd, az első gólt mégis a kispestiek szerezték, amikor egy kifejelt labdát Djordje Kamber lőtt kapura. Lövését alighanem védte volna Szappanos Péter, de Andrij Nesterovon megpattant a labda és így a kapuban kötött ki.

Négy perccel később jött is a válasz, Pekár László távoli szabadrúgása nem ment igazán sarokra, de olyan erővel lőtt kapura, hogy Tomás Tujvel nem tudta kiütni.

Térfélcsere után megint Kamber került helyzetbe, egy beadás után Pillár kezét érte a labda, amíg indenki reklamált a Honvéd 36 éves veteránja rástartolt a labdrára és a hálóba fejelt.

Innentől a kispestiek lopták az időt, a Mezőkövesd pedig érezhetően egyre jobban veszített a lendületéből. A találkozó végére felpörögtek az események, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de végül maradt a 2-1-es végeredmény.

A Budapest Honvéd ezzel története nyolcadik Magyar Kupáját nyerte, míg a Mezőkövesd korábban soha nem került még fináléba a sorozatban.

Végeredmény – Magyar Kupa, döntő

Budapest Honvéd – Mezőkövesd 2-1 (1-1)
Gólszerző: Nesterov (33. – öngól), Kamber (56.) ill. Pekár (37.)

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!