Magyar foci

Minden jegy elkelt a Magyar Kupa-döntőre, 10 ezer néző lesz

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be:

elkelt minden jegy a Budapest Honvéd és a Mezőkövesd kupadöntőjére, így 10 ezer néző lesz a szerda esti mérkőzésen a Puskás Arénában.

A stadion 65 ezer férőhelyes, de a járványhelyzet miatt nem nyitották meg teljesen, és ahová bemehetnek a szurkolók, ott is be kell tartani a biztonsági intézkedéseket, így például csak minden negyedik székre lehet majd leülni.

„Felvállaltuk, ha fertőzöttek leszünk, az a mi hibánk”
Az NB I-es stadionokban most csak minden negyedik székre ülhet le néző. Megnéztük a Honvéd-Debrecen meccsen, hogy működik ez a gyakorlatban.

A meccs egyébként vélhetően kiemelt figyelmet fog kapni külföldön is, épp azért, mert már szurkolók előtt lehet játszani Magyarországon. A hétvégi Honvéd-Debrecen bajnokiról például jelent meg cikk a német dw.com-on, míg szerda reggel a román DigiSport írt arról, hogy várhatóan 10 ezren lesznek az MK-döntőn, miközben a román bajnokság majd zárt kapuk mögött indul el jövő héten.

A Mezőkövesd már azzal története legjobb eredményét érte el, hogy bejutott a döntőbe, míg a Honvéd eddig hétszer nyerte meg a Magyar Kupát, legutóbb 2009-ben. Ami biztos, hogy 2014 óta először nyer magyar edző irányításával csapat valamely itthoni sorozatban – a kövesdieknél Kuttor Attila, a kispestieknél Pisont István irányít.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik