Magyar foci

Egy igazi kupaspecialista lehet a mezőkövesdi focicsapat titkos fegyvere

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után története legnagyobb sikerét aratta a Mezőkövesd futballcsapata, amely bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. A Mol Fehérvár FC elleni elödöntő visszavágóján Kuttor Attila kiállítása akit Tóth Mihály segédsedző ült a padot, de az ő irányítása alatt is 2-2-t játszott a csapat, amely elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz. A szakember elárulta, mi az ő titkos fegyvere.

Kicsit én amolyan hangulatfelelős vagyok a mérkőzések előtt, szeretem egy kicsit a bohóc szerepét betölteni, ezzel pedig, azt gondolom, olyan pluszt tudok adni a társaságnak, amivel plusz energiákat tudnak a játékosok mozgósítani. Ez most is megvolt

– mondta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek nyilatkozó Tóth Mihály.

A Mezőkövesd edzője 1996-ban a Honvéddal, 2005-ben a Sopronnal lett MK-győztes, de Norvégiában, a Fredrikstad csapatával is nyert már kupát.

„Viccesen azért már jó pár mérkőzéssel ezelőtt mondtam a srácoknak, hogy óriási dolog kupadöntőt játszani, főleg megnyerni. Ezt én átéltem Norvégiában is, ott a norvég király adta át a kupát – ezek óriási élmények, ezek végig kísérik az ember egész életét.”

Szombaton a Mezőkövesd Diósgyőrbe látogat, majd június harmadikán a Puskás Arénában csap össze a Magyar Kupa-döntőben a Budapest Honvéddal. A jelenlegi harmadik helyével is Európa Ligában indulhat Kuttor csapata, de amennyiben a kupát is behúzná, akkor is bebiztosítaná az indulást, ha lecsúszna a dobogóról év végéig.

Kiemelt kép: DIGI Sport / Sport24

Olvasói sztorik