Magyar foci

Egy idétlen potya és egy tanári kontra ejtette ki a Vidit a kupából

A Magyar Kupa elődöntőjének második fordulójában 2-2-es döntetlent játszott a Mezőkövesd Fehérváron, ezzel pedig összesítésben idegenben szerzett több góllal nyerte a párharcot és bejutott a fináléba.

Már a mérkőzés elején megadták a vendégek az alaphangot, kereken hét perc telt el a visszavágóból, amikor Silye Erik beadását a menteni igyekvő Visar Musliu fejelte kapufára, ahonnan pont Budu Zivzivadzére pattant a labda, róla pedig egyenesen a hálóba.

Az első félidőben alig-alig tudott veszélyeztetni a tavalyi kupagyőztes, de szünetben egy csere után szerkezetileg is megváltozott a Vidi és Loic Nego lövését Szappanos Péternek bravúrral kellett kiszednie a bal alsó sarokból. Kisvártatva aztán egy villámgyors ellentámadással a második gólját is meglőtte a Mezőkövesd, Cseri Tamás indította Zivzivadzét, aki a túloldalon érkező Pekár Lászlóhoz keresztezett. Kovácsik Ádám már hiába vetődött vissza.

Ezután is nyomott tovább a Mol Fehérvár, először Nikolics Nemanja talált be közelről, de les miatt érvénytelenül, majd a 64. percben Nego lekészítését kegyetlenül bebombázta Armin Hodzic.

A Mezőkövesd innentől kicsit behúzódott, amivel több lehetőség adódott a fehérváriak előtt, végül egy szöglet után Stopira fejesével tudtak egyenlíteni a hazaiak. Ez azonban a 86. percben jött össze és többre nem maradt idő, így idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott tovább.

A Mezőkövesd története első Magyar Kupa-döntőjét játssza majd.

Magyar Kupa-elődöntők, visszavágó

Fehérvár – Mezőkövesd 2-2 (0-1)
Gólszerző: Hodzic (63.), Stopira (86.) ill. Zivzivadze (8.), Pekár (54.)
Továbbjutott a Mezőkövesd 3-3-es összesítés után több idegenben szerzett góllal.

Olvasói sztorik