Magyar foci

Egyik edző pirosat, másik sárgát kapott, akkora a tét a Magyar Kupa elődöntőjében

Pátkai Máté szerzett vezetést a MOL Fehérvárnak Mezőkövesden, de a hazaiak Pillár révén kiegyenlítettek szombat délután a Magyar Kupa első elődöntőjének odavágóján (1-1). A koronavírus miatt természetesen zárt kapuk előtt, nézők nélkül lejátszott mérkőzésen viszonylag békés mederben zajlottak az események, Farkas Ádám játékvezető mindössze ötször húzta elő a sárga lapot a játékosok fegyelmezésére.

Ellenben a két kispadon valamitől feszültebb volt a helyzet, mint a játéktéren. A Mezőkövesd vezetőedzőjét

Kuttor Attilát kiállította, azaz a lelátóra küldte a sportárs, míg fehérvári kollégáját, Joan Carillót sárga lappal jutalmazta egy-egy számára nehezen emészthető hangosan bekiabált gondolatfoszlány okán.

Kuttor már az első félidő 20. percében vehemensen reklamált. A baloldali védője, Vadnai ekkor kapta meg jogos sárga lapját. De nem ezzel akadt problémája az edzőnek, hanem azzal, hogy Fiola Attila miért van egyáltalán a pályán. Az edzői felvetés nem tűnt alaptalannak, mert a Fehérvár jobboldali védője addig legalább háromszor szabálytalankodott, az egyik sokkal durvábbnak tűnt, mint Vadnaié, mégis megtorlatlanul tehette mindezt. Csak a negyedik odarúgást követően – amíg üldözte, egyszerre húzta, vonta, rúgta ellenfelét –, a 28. percben kapta meg sárgalapos büntetését.

Csak kapkodtuk a fejünket, akkora gólokkal tért vissza az NB I
A Loki sokkolta a címvédőt, de összességében sima vereséget szenvedett.

Az NSO Tv a mérkőzést követően rákérdezett arra, pont csapata egyenlítő találata után mivel bántotta meg annyira a sporit, hogy az felmutatta a piros lapot?

Egy félreérthető mondat miatt kaptam a piros lapot. Ha esetleg emiatt nem ülhetek le a kispadra a visszavágón, azt is megoldjuk majd

– kerülte ki a konkrét választ Kuttor.

Joan Carillo a mérkőzés végén megúszta sárgával. A spanyol edző egy elmaradt büntetőt kért számon túl vehemensen Farkas Ádámon.

Úgy gondolom, hogy elmaradt egy tizenegyes akkor, amikor Houri a földre került a második játékrészben. Néztem a visszajátszást a lefújás után, most is azt gondolom, hogy büntetőt kellett volna kapnunk. Annyit mondtam a bírónak, hogy „penalty, penalty”, azaz 11-es, ezután kijött a bíró és kaptam egy sárgát, előfordul az ilyen. Feszült volt a mérkőzés, de ez teljesen érthető, hiszen ez egy Magyar Kupa elődöntő ahol nagyon nagy a tét

– nyilatkozta a Fehérvár mestere arról, szerinte miért feszült be annyira.

A Magyar Kupa második elődöntője az MTK és a Budapest Honvéd között szintén döntetlennel (0-0), és kiállítás nélkül zárult.

Magyar Kupa-elődöntők, 1. mérkőzés

Mezőkövesd – Fehérvár 1-1 (0-1)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Karnyickij, Pillár, Vadnai – Cseri (Vajda, 81.), Neszterov, Berecz Zs., Besirovic (Pekár, 62.) – Zivzivadze (Takács T., 92.), Jurina (Nagy D., 62.)

Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Muszliu, Vinícius, Stopira – Pátkai, Houri (Elek, 92.) – Bamgboye (Nego, 69.), Kovács (Hodzic, 77.), Petrjak (Nikolov, 77.) – Nikolics (Futács, 92.)

gólszerzők: Pillár (80.), illetve Pátkai (12.)

sárga lap: Vadnai (20.), Berecz (61.), Pillár (62.), Neszterov (82.),  illetve Fiola (28.), Houri (84.)

MTK – Budapest Honvéd 0-0

MTK Budapest: Varga B. – Fülöp N., Katona M., Varju, Pintér Á. – Mezei (Bognár I., 69.), Palincsár, Cseke – Lencse (Bíró, 69.), Schön (Gera, 69.), Prosser

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovric, Niba, Uzoma – Nagy G., Hidi – Gazdag (Ugrai, 76.), Lanzafame (Kesztyűs, 90.), Moutari (Kukoc, 76.) – George

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik