Magyar foci

Csak kapkodtuk a fejünket, akkora gólokkal tért vissza az NB I

A Ferencváros egy félidőnyi szórakoztató és egy félidőnyi szenvedős játék után verte a Debrecent 2-1-re a labdarúgó NB I első fordulóból elhalasztott és most pótolt meccsén. A címvédő így hat pontra növelte az előnyét a bajnokságban úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a mögötte álló Fehérvár, Mezőkövesd kettős.

A ferencvárosi szurkolók fotóikkal próbálták megtöltetni a lelátót. Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Két hónapnyi szünet után csak tippelgetni lehet, milyen állapotban vannak a csapatok. Az első percek után sokkal magabiztosabbnak tűnt a Fradi, talán ezért is volt meglepő, hogy egy labdaszerzés után, Bódi távoli lövésénél verve volt Dibusz. Túl sokáig nem tartott ki a debreceni előny, egy felső lécen csattanó fejes után Sigér bombázta a léc alá a labdát kipattanót követően.

Sigér egyelítő gólja:

Amúgy sem tűnt kétségbeesettnek a Ferencváros, de látszott, hogy ez a találat még nagyobb önbizalmat adott Szerhij Rebrov csapatának. Egy szépségdíjas gól ráadásul még belefért az első félidőbe, ismét Sigér volt, aki egy távoli lövéssel betalált.

A szórakoztató első félidő után unalmasan indult a második játékrész, az első veszélyesebb helyzet a 63. percben volt, de Isael kaput sem talált. Ez a tempó a későbbiekbe is kitartott, úgyhogy nem izgultuk szét magunkat, valahogy nem volt benne a meccsben, hogy a Debrecen pontot tudna menteni.

Mivel nem is jött a vendégek második gólja – sőt, Somáliának volt kapufája a hajrában –, a Ferencváros behúzta az újraindulás utáni első kötelező győzelmét, amivel ráadásul hat pont előnybe került a Fehérvárral szemben, ráadásul egy meccset még pótolni fog. Szerdán jön az Újpest elleni rangadó, míg a Loki jövő héten a Honvéd ellen folytatja.

A Ferencváros 50 meccse veretlen hazai pályán a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Ferencváros – Debrecen 2-1 (2-1)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Haratin, Sigér (Somália, 88.) – Zubkov (Vécsei, 60.), Isael (Skvarka, 83.), Nguen – Boli (Szihnyevics, 83.)

Debrecen: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér (Milunovic, 77.) – Bódi, Haris (Kundrák, 66.), Varga K. (Csősz, 66.) – Adeniji (Garba, a szünetben), Szécsi

gólszerzők: Sigér (22., 42.), illetve Bódi (13.)

sárga lap: Zubkov (28.), Haratin (36.), Botka (72.), illetve Pávkovics (64.)

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik