Magyar foci

Újpest: Lesz licencünk és hazatérünk

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottsága pénteken ülésezett, ami után megjelent az mlsz.hu-n egy lista, mely alapján két NB I-es csapat,

az Újpest és a Zalaegerszeg sem kapta meg a játékengedélyt az első két osztályra.

Az újpestiek aztán közleményt adtak ki a honlapjukon, amiben azt írták: lesz licenc a következő szezonra is, ráadásul hazai pályán, a Szusza Ferenc Stadionban folytatják majd a bajnokságot. A gyepszőnyeget ugyan kicserélték korábbam, de olyan rossz volt a pálya minősége, hogy egy találkozó után albérletbe kellett menniük, ezért is halasztották el a Fradi elleni rangadót, amit jövő szerdán pótolnak.

„A felújított pályán történő – korábban áprilisra tervezett – tesztmérkőzés lebonyolítására a vírushelyzet okán május 16-án került sor, az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, így hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel a Klub licence engedélyét, mikor hiánypótlási eljárás keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását.

Az MLSZ infrastruktúra szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére. Következésképp az ősi rivális Ferencvárost május 27-én a Szusza Ferenc Stadionban fogadjuk.

Az Újpest FC minden feltételnek eleget tett, hogy megkapja az NBI-es tagsághoz szükséges licencet” – írták.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Olvasói sztorik