Magyar foci

A Vidi középpályása Joan Carrillo miatt hagyta el a klubot

Több mint háromévnyi közös munka után bontotta föl a MOL Fehérvár FC Anel Hadzic szerződését.

Hadzic távozik Székesfehérvárról
Közös megegyezéssel bontott szerződést a játékos és a Mol Fehérvár FC együttese. A bosnyák válogatott csaknem négy év után távozik a piros-kékektől.

Mondhatnánk, némileg váratlanul, de a félbeszakadt bajnokságban alig-alig jutott szóhoz, Joan Carrillo kinevezése után pedig összesen kétszer volt egyáltalán a keret tagja. Nem meglepő, hogy a 30 éves bosnyák középpályás nincs jó véleménnyel a spanyolról, az már annál inkább, ahogyan Carrillo bánt vele.

 Egyszerűen félretettek, lépésről lépésre előkészítették a száműzetésemet a második csapatba. Carrillo úr semmit nem mondott nekem. Mindig úgy viselkedett, mintha minden rendben lenne. Ezt nagyon utálom az emberekben. Túlságosan is előadta magát, amiket csinált az már sok volt nekem. Az ilyen embereket nem veszem komolyan. Vele már egyáltalán nem tartom a kapcsolatot

– mondta a Csakfocinak adott interjúban Hadzic.

A beszélgetésből kiderült, hogy a bosnyák futballistának esze ágában sem volt eredetileg elhagyni a Vidit, de a spanyol edzővel nem tudott volna együt dolgozni, ráadásul a szerződése is lejárt volna nyáron. Kovács Zoltán sportigazgatóról viszont kimondottan jó véleménnyel volt Hadzic, mint elmondta, ő leült vele átbeszélni mindent. Összességében azonban csalódottan távozik.

„Nem hagyom, hogy bárki megalázzon! Csalódtam, mert az előző évben nagyon jól ment a játék és rendkívül sikeres voltam a csapattal. Nem haragszom senkire, kicsivel több tiszteletet vártam volna a szakmai stábtól. Az ilyen döntések benne vannak a profi futballban, ám ezek nem törnek meg, csak megerősítenek. Ez volt karrierem eddigi legnehezebb szakasza.

Sajnos a labdarúgásban sokszor nem tekintenek rád emberként, semmibe vesznek, és ez nagyon szomorú dolog.

A legmélyebben az érintett, amikor a klubtól nem kaptam szerződéshosszabbítási ajánlatot. Nagyobb bizalomra számítottam, hiszen mindig tisztelettel tekintettem a klubra. Soha sem akartam elhagyni a Vidit.”

Anel Hadzic 2016-ban igazolt Székesfehérvárra, ezalatt 118 mérkőzésen szerepelt, 15 gólt lőtt és hat gólpasszt adott. Emellett magyar bajnokságot és Magyar Kupát is nyert, a 2018/19-es szezonban pedig az Európa Ligában is szerepelt a csapattal. Következő klubja minden bizonnyal az FK Szarajevo lesz, mint elmondta, közel áll a megegyezéshez a csapattal.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila/AFP

Olvasói sztorik