Magyar foci

Ritka az ekkora összefogás a magyar fociban

A másodosztályban szereplő Vasas kiemelt figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány elleni harcot, az egészségügyi dolgozók emberfeletti, hosszú hetek óta tartó küzdelmét. A klub honlapján olvasható cikk szerint Nagy Miklós sportigazgató, a Vasas Futball Club felnőtt játékosai és a stábtagok, illetve a Vasas Kubala Akadémia közös támogatásával az elmúlt napokban sokaknak segítettek.

A szentesi Bugyi István Kórházban működő sürgősségi betegellátó osztály a hatékonyabb munkavégzés érdekében két olyan monitorral ellátott berendezést kapott, mely segítségével biztosított a folyamatos és biztonságos megfigyelés, az érintkezést ezzel minimálisra csökkentve.

Hálával köszönjük Nagy Miklós klubigazgatónak, a Vasas Futball Club felnőtt labdarúgó csapatának, szakmai stábjának a Szentes Sürgősségi Betegellátó Osztály számára küldött két darab monitorral ellátott készüléket! Jó érzéssel tölt el minket, hogy ebben a nehéz helyzetben, amely az egész világot próbára teszi, segítőkészséget és önzetlenséget tapasztalunk. Önöknek sem könnyű, a “megszokott” életmódot fel kell adni és alkalmazkodni kell. Hiszem, hogy az emberiség összefogással legyőzi a COVID-19-et, ledobjuk magunkról a “koronát” és emberek tudunk maradni! Csapatunk erővel, reménnyel dolgozik, melynek pozitív megerősítésében Önök is segítettek.

–       olvasható Magyar Hajnalka, osztályvezető főorvos köszönő levele a klubhonlapon.

A Vasas a 13. kerületi Nyírő Gyula Kórház részére több hétre elegendő palackozott ásványvízzel és kávéval kedveskedett, míg a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztálya részére (100 ágyra) a klub olyan textíliákat biztosít, melyek az egészségügyben magas szinten elvárt, maximális követelményeknek felelnek meg. A klub beszámolója szerint egy divatáruval foglalkozó céggel összefogva maszkgyártásba fogtak, az első – 3 rétegű, szűrővel kiegészíthető – 100 db védőeszköz már el is készült.

Szurkolóit sem hagyja magára az angyalföldi klub, az idősebb rajongók „szeretetcsomagot” kaptak.

„Ezt meg kell veletek osztani, egyelőre nem találok szavakat. Jó dolgok is történhetnek ebben a nehéz időkben, ha figyelünk egymásra. Már több mint két hete vagyok karanténban, a külvilágtól elzárva, és ma felkerestek a lakásomon a Vasas labdarúgócsapatától egy csomó ajándékkal. Klubhűség? Gyerekkorom óta szurkolok a Vasasnak, de szerintem ez egyedülálló, hogy most ezekben a nehéz időkben is gondolnak ránk, szurkolókra. Köszönet a Vasas vezetésének, a Kubala Akadémiájának és a csapat minden játékosának. Mindhalálig Vasas…”

– ez és ehhez hasonló üzenetek olvashatóak ugyancsak a klubhonlapon.

Kiemelt kép: vasasfc.hu

Olvasói sztorik