Nemzetközi foci

Koronavírus: Xavi egymillió eurót adományozott

Xavi Hernández és felesége, Núria Cunillera egymillió euróval támogatja a koronavírus-járvány elleni harcban kiemelt szerepet játszó barcelonai Hospial Clinic nevű intézményt.

Az adományoknak köszönhetően eszközöket és védőfelszereléseket tudnak vásárolni

– jelentette ki az Istagram-oldalán közzé tett videóban a jelenleg a katari al-Szadd edzőjeként dolgozó korábbi futballista, aki reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy másik is követik majd a példáját. Spanyolországban 12 ezerhez közelít az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, egy nap alatt 809-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során – közölte a spanyol egészségügyi minisztérium szombaton.

View this post on Instagram

La nostra família s’uneix a la lluita contra el COVID-19 de la ma de l’Hospital Clínic de Barcelona. Dóna suport a #respostacoronavirus i fes la teva donació a través del web de l’ @hospital_clinic . Entre tots ho aconseguirem! 🦠🩺💪🏼🌈 @nuriacunillera81 Nuestra familia se une a la lucha contra el COVID-19 de la mano del Hospital Clínic de Barcelona. Apoya a #respostacoronavirus y haz tu donación a través del web de @hospital_clinic . Entre todos lo conseguiremos! 🦠🩺💪🏼🌈 @nuriacunillera81 Our family has joined the fight against COVID-19 with Hospital Clínic in Barcelona. Please help #respostacoronavirus and make your donation via the web @hospital_clinic Together we can beat this!! 🦠🩺💪🏼🌈 @nuriacunillera81

A post shared by Xavi (@xavi) on

A világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi – akit a napokban a futballstatisztikákra szakosodott Squawka portál a 21. század legjobb játékosának nevezett – az FC Barcelona saját nevelésű játékosa, 1998 és 2015 között játszott a katalán sztárcsapatban, amelynek színeiben ő játszotta a legtöbb mérkőzést (767).

Kiemelt kép: KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!