Nemzetközi foci sport

Tíz tonna élelmiszert adományozott a rászorulóknak a brazil világbajnok

Dunga pakolni is beállt.

Óriási akcióba kezdett Dunga, a brazilok legendás futballistája. A 91-szeres válogatott játékos – aki később szövetségi kapitányként vezette a selecaót – tíztonnányi zöldséget, gyümölcsöt és különböző élelmiszert adományozott a koronavírus-járvány ellen harcoló segélyszervezeteknek.

Amint arról a brazil GloboEsporte is beszámolt, az ötvenhat esztendős sportember a munka érdemi részében is jeleskedett: pakolt, szállított, ételt osztott.

Felbecsülhetetlen látni a rászorulók boldogságát. Ez a szörnyű vírus megtanított bennünket arra, hogy a kicsinek is örülni tudjunk. Hatalmas kihívással nézünk szembe, és állunk elébe. Több mint tíz tonnányi élelmiszert gyűjtöttünk, ám nem végeztünk, folyamatosan dolgozunk tovább

– magyarázta Dunga.

Brazíliában csaknem tízezer fertőzöttet tartanak számon, a koronavírus-járványban elhunytak száma a négyszázhoz közelít.

Kiemelt kép: EKATERINA CHESNOKOVA / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!