Magyar foci sport

Újabb mélypont a magyar futballban: 182 néző volt egy NB I-es meccsen

182 néző. Az MTI a Nemzeti Sport Online-ra hivatkozva ezt a nézőszámot írta az Újpest-Puskás Akadémia NB I-es bajnokira, amelyet Zalaegerszegen rendeztek meg, mivel a lilák otthona, a Szusza Ferenc Stadion egyelőre alkalmatlan a játékra a gyepszőnyeg állapota miatt.

A 444 azt írja, a 182 néző negatív rekord az NB I-ben.

Aki ott volt, az egyébként büszkén mesélheti majd, hogy öt gólt látott a történelmi meccsen, amelyet 3-2-re nyertek a felcsútiak.

A többi délutáni meccs sem vonzott tömegeket, a Honvéd-Diósgyőrt (0-4) 2520, a Kisvárda-Paksot (2-0) 2002, a Fehérvár-Kaposvárt (3-0) 2311, a Mezőkövesd-Zalaegerszeget (1-2) 1600 néző látta a helyszínen.

A Fradinak esélye sem volt, a ZTE viszont győzött Mezőkövesden
Nikolics góllal vette ki a részét a Vidi-sikerből.

A számok láttán vicces felidézni, hogy az MLSZ még 2011-ben kiadott egy stratégiai tervet, amelyben az szerepelt, hogy 2018-ra meccsenként 10 ezer néző az elvárás. Most 2020 van, de még a 3000 néző sincs meg.

Kiemelt kép: Pfla.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!