Magyar foci

Marco Rossi nem látott újat a bolgároktól

Továbbra is pocsék formában a pótselejtezős ellenfél.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg a Bulgária–Fehéroroszország (0–1) tesztmeccset, nyilvánvalóan a mieink Eb-pótselejtezős riválisára, az utóbbi tíz fellépésén hét vereséget jegyző bolgár együttesre volt kíváncsi. Az olasz szakember a honi futballszövetség honlapján osztotta meg a tapasztalatait.

Mivel nem hivatalos játéknapon volt a mérkőzés, így mindössze két futballista lépett pályára a bolgár nemzeti együttes megszokottnak mondható kezdőcsapatából. Ennek megfelelően a mi mérkőzésünkre várható kezdőcsapatból ezúttal sok játékost nem tudtunk megfigyelni. Ugyanakkor az eddig megszokott rendszerben, 4-2-3-1-ben játszottak, így taktikai szempontból azt láttuk tőlük, amit a korábbi mérkőzéseiken is, vagyis Georgi Dermendziev szövetségi kapitány nem kísérletezett ezúttal sem új taktikai elemekkel. Egyértelmű tehát, hogy kollégám ezt a rendszert szeretné a lehető legjobban elsajátíttatni csapatával, vagyis biztos vagyok benne, hogy március huszonhatodikán nehéz dolgunk lesz ellenük

– jelentette ki Rossi.

A magyar válogatott keretét előreláthatólag március 16-án hirdeti ki Rossi, a játékosok és a stáb hat nappal később találkozik Telkiben, majd a csapat március 26-án Szófiában lép pályára a bolgárok ellen a pótselejtező első mérkőzésén. Amennyiben nyer, akkor március 31-én a Puskás Arénában Izland vagy Románia ellen játszik az Eb-részvételért.

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Olvasói sztorik