Magyar foci sport

Dzsudzsák: Olyan klubhoz igazoltam, amely egyértelműen előrelépés az előzőhöz képest

Gyorsan sikerült új csapatot találnia Dzsudzsák Balázsnak, aki marad az Egyesült Arab Emírségekben, új klubja az al-Ain, amely 2018-ban a klubvilágbajnokság ezüstérmese volt, és az ötödik helyen áll az arab ország bajnokságában, valamint szerepel az Ázsiai Bajnokok Ligájában is.

 Nagyon örülök, hogy az ázsiai régió egyik legjelentősebb klubjához kerültem. Nagyon boldog vagyok, hogy néhány nappal azután, hogy az eddigi klubom úgy döntött, nem számol velem a jövőben, egy olyan csapathoz igazoltam, amely egyértelműen előrelépést jelent előző csapatomhoz képest. Hihetetlen az infrastruktúrájuk, a múltjuk, a szurkolóik és jelenleg is harcban vannak a bajnoki címért, ahogy az Ázsiai Bajnokok Ligájában is érdekeltek, így jövő héten már ott is meccsünk lesz

nyilatkozta Dzsudzsák az MLSZ honlapjának.

Az al-Ain 13-szoros bajnok és 7-szeres kupagyőztes, 2013-ban pedig megnyerte az Ázsiai BL-t, amelyben további két alkalommal (2005, 2016) döntős volt.

A csapatnak Dzsudzsák mellett van japán, brazil, francia, kazah, argentin és togói légiósa is, a Transfermarkt adatai alapján a keret legértékesebb játékosa a brazil középcsatár, Caio Canedo, akinek az értékét 4,8 millió euróra becsüli az oldal.

Dzsudzsák azt mondta, az emírségek bajnoksága és az Ázsiai BL kiváló lehetőséget nyújt számára, hogy felkészüljön a válogatottal esedékes nagy feladatokra.

A magyar válogatott március 26-án Bulgáriában lép pályára, és ha ott győzni tud, akkor 31-én Izlanddal vagy Románival harcolhat az Eb-részvételért.

Kiemelt kép: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!