Magyar foci

A Super Bowl legértékesebb játékosa odavan egy magyar focistáért

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban játszották az 54. Super Bowl-t, a döntőben Kansas City Chiefs nagy fordítással 31-20-ra legyőzte a San Francisco 49erst.

Mesébe illő feltámadással nyerte meg a Super Bowlt a Kansas City
50 év várakozás után lett ismét az NFL bajnoka a Chiefs.

A finálé legjobbjának a győztes csapat irányítóját, Patrick Mahomest választották, aki 286 passzolt yarddal zárt, egy futott touchdownnal és két td-átadással vívta ki az elismerést. A 24 éves sportemberről érdemes tudni, hogy a legfiatalabb az NFL történetében, aki volt már a szezon legértékesebb játékosa és bajnok is.

Nem mellesleg pedig Sallói Dániel óriási rajongója.

Az amerikaifocista a Chiefs játékosaként a város labdarúgócsapatának, a Sporting Kansas Citynek drukkol, ezért kijár a meccsekre is és a közösségi médiában is szokott posztolni a bajnokságról, sokszor Sallóiról is. Egy észak-amerikai profi labdarúgóligával (MLS) foglalkozó magyar blog, a Jenkifoci interjút is készített a magyar focistával, aki elmesélte, honnan ered ez a szokatlan barátság, amely egyben rajongás is.

2018-ban ismertem meg Mahomest, mielőtt sztár lett belőle. Véletlenül összetalálkoztunk egy kosármeccsen és a csapattársaim mondták, hogy ő lesz a Chiefs új quarterbackje. Gondoltam, akkor már bemutatkozom neki. Beszélgettünk egy kicsit és összehaverkodtunk. Utána én is voltam az ő meccsükön és ő is a miénken. Szoktunk üzengetni egymásnak, gratulál, ha gólt lövök és én is mindig írok, ha valamilyen sikert ér el. Nagyon rendes fickó

– áll a blog Facebook-oldalán Sallói visszaemlékezése.

Amint az a fenti bejegyzésben is látható, Mahomes tényleg nagy rajongója a magyar csatárnak. Sallóin kívül pedig kevesen mondhatják, hogy jó haverok valamelyik Super Bowl MVP-jének. Kansas úgy tűnik ezt a sikert is elhozta a 23 éves támadónak.

Kiemelt kép: David Berding/Getty Images

Olvasói sztorik