Magyar foci sport

A Super Bowl legértékesebb játékosa odavan egy magyar focistáért

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban játszották az 54. Super Bowl-t, a döntőben Kansas City Chiefs nagy fordítással 31-20-ra legyőzte a San Francisco 49erst.

Mesébe illő feltámadással nyerte meg a Super Bowlt a Kansas City
50 év várakozás után lett ismét az NFL bajnoka a Chiefs.

A finálé legjobbjának a győztes csapat irányítóját, Patrick Mahomest választották, aki 286 passzolt yarddal zárt, egy futott touchdownnal és két td-átadással vívta ki az elismerést. A 24 éves sportemberről érdemes tudni, hogy a legfiatalabb az NFL történetében, aki volt már a szezon legértékesebb játékosa és bajnok is.

Nem mellesleg pedig Sallói Dániel óriási rajongója.

Az amerikaifocista a Chiefs játékosaként a város labdarúgócsapatának, a Sporting Kansas Citynek drukkol, ezért kijár a meccsekre is és a közösségi médiában is szokott posztolni a bajnokságról, sokszor Sallóiról is. Egy észak-amerikai profi labdarúgóligával (MLS) foglalkozó magyar blog, a Jenkifoci interjút is készített a magyar focistával, aki elmesélte, honnan ered ez a szokatlan barátság, amely egyben rajongás is.

2018-ban ismertem meg Mahomest, mielőtt sztár lett belőle. Véletlenül összetalálkoztunk egy kosármeccsen és a csapattársaim mondták, hogy ő lesz a Chiefs új quarterbackje. Gondoltam, akkor már bemutatkozom neki. Beszélgettünk egy kicsit és összehaverkodtunk. Utána én is voltam az ő meccsükön és ő is a miénken. Szoktunk üzengetni egymásnak, gratulál, ha gólt lövök és én is mindig írok, ha valamilyen sikert ér el. Nagyon rendes fickó

– áll a blog Facebook-oldalán Sallói visszaemlékezése.

Amint az a fenti bejegyzésben is látható, Mahomes tényleg nagy rajongója a magyar csatárnak. Sallóin kívül pedig kevesen mondhatják, hogy jó haverok valamelyik Super Bowl MVP-jének. Kansas úgy tűnik ezt a sikert is elhozta a 23 éves támadónak.

Kiemelt kép: David Berding/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!