Magyar foci

Az NB I-es bénázásnak a világon nincs párja

Összeszedtük az NB I-es szezon legnagyobb bénázásait.

Pogacsics kiejtett labdája

Rögtön a második fordulóban összejött egy kapitális baki, amikor a Kaposvár rutinos kapusa ölbe akarta venni a távolról érkező labdát. A lövés megpattant Pogacsics előtt, ami alighanem megzavarta őt, így az érkező Nagy Dánielnek csak a kapuba kellett gurítania.

Horváth gólpassza

Ritkán látható bravúrt hajtott végre a harmadik fordulóban a Honvéd játékosa, Horváth András. A kapus egy simán hátratett labdát bárhová rúghatott volna, ő valamiért az ellenfél csatárának a fejét választotta, Grozav pedig, ha akarta volna, akkor sem tudta volna elhibázni a lehetőséget.

Újpesti teszetoszaság

A 4. fordulóba egészen elképesztő jelenet játszódott le Kisvárdán. A vendégek védői mindent elkövettek azért, hogy gólt kapjanak, előbb Risztevszki engedte el a labdát, majd Onovo volt képtelen felszabadítani, és Szakály még így is megmenthette volna a szitut, de ő meg a Kisvárdát hozta helyzetbe. A szerencsétlenkedés vége az lett, hogy Grozav simán fejelhetett egy gólt.

Diósgyőri flipper

Néha elég jókor és jó helyen lenni, Dusan Brkovics ezt mutatta be a hatodik fordulóban. A DVTK hazai pályán végezhetett el egy szögletet, amit óriási erőfeszítések árán sikerült a gólvonalról kipiszkálni, de Brkovics térddel az arcára pattintotta a labdát, amely onnan a hálóba került.

Haris gólpassza

Nem ritka eset, ami Haris Attilával történt, de a Debrecen játékosának balszerencséjére a hetedik fordulóban végzetesnek bizonyult, hogy nem tudta eldönteni, beleérjen a labdába vagy ne. A DVSC középpályása úgy döntött, megpróbálja levenni a labdát, de a hirtelen mozdulattal csak Gyurcsó Ádámot hozta ziccerbe, aki nem is hibázott.

Pogacsics, megint

Windecker József gólja elsőre nem is tűnt szerencsésnek, hiszen jó erővel, távolról tüzelt, ám a visszajátszásokon azért nagyon árulkodó, hogy a Kaposvár kapusa csúnyán labda mellé ütött. Utóbb kiderült, hogy ezzel ráadásul ki is kapott az NB I sereghajtója.

Gyurcsó szemfüles gólja

Dicsérhetjük a Puskás Akadémia támadójának helyzetfelismerését, vagy ostorozhatjuk Holczer Ádámot is a 9. fordulóban esett gólért. Ami biztos, a paksiak kapusa nem helyezkedett jól, nem számított rá, hogy Gyurcsó a rövidbe tekerhet, így üresen is hagyta a kapu jobb oldalát. Íme az eredmény:

Kovácsik rossz kimozdulása

Nem a potyáiról híres Kovácsik Ádám, de a Fehérvár kapusa szörnyen jött ki a kapujából a Zalaegerszeg ellen. Mentségére szólhat, hogy előtte az ellenfél támadója nem fejelt labdába, de ha már kimozdult, illett volna keményebben fellépnie. Ehelyett a két keze között átszállt a labda és az üresen maradt kapu hálója hamarosan meg is zördült.

Rácz ejtése

A Paksnak egyébként is van elég baja, de biztosan nem segít a bentmaradásért zajló harcban, amikor a kapusa úgy bakizik, mint ahogy azt Rácz Gergő tette. Az Újpest elleni meccsen Bjarnason bal szélről érkező beadását simán foghatta volna a kapus, de ez elsőre, majd másodjára sem jött össze, harmadik lehetőséget pedig már nem hagyott Feczesin Róbert.

Benny Hill-show Mezőkövesd-módra

Az utolsó fordulóra is maradt egy látványos bénázás. A szezon meglepetéscsapata, a Mezőkövesd is bizonyította, hogy bármelyik csapat összehozhat egy kapitális hibát. A Paks azzal a góllal verte az ősszel dobogón végző együttest, hogy a mezőkövesdiek kapusa és hátvédje egymásnak ütközött, Windecker József pedig kényelmesen az üres kapuba passzolhatott. Tényleg csak a Benny Hill show ikonikus zenéje hiányzott.

Kiemelt kép: Szirtesi László/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik