Magyar foci sport

Pontlevonástól retteg az NB I-es klub

Súlyos büntetés jöhet Zalaegerszegen.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága 200 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta az NB I-es újonc ZTE FC-t az Újpest elleni idegenbeli, illetve a Honvéd és a Fehérvár elleni hazai bajnokikon történt szurkolói megnyilvánulások miatt.

Az indoklás a szövetségi ellenőri jelentések alapján leírja, hogy szurkolóik a meccsek folyamán többször „cigányoztak”, és a másik csapatot és szurkolóit sértő, obszcén rigmusok hangzottak fel.

A klubhonlapon azt kérik, hogy a jövőben mellőzzék a trágár, rasszista, cigányozó, gyűlölködő, az ellenfelet, a játékvezetőket vagy a szövetséget becsmérlő, sértő, megalázó rigmusokat, ugyanis ezek skandálásával a szurkolók a klubot sújtják, és ezek megismétlődése esetén akár komolyabb szankciókat (stadionbezárás, pontlevonás) is alkalmazhat az illetékes testület.

Hozzáteszik: köztudott, hogy a FIFA és az UEFA kevés dolgot tart annyira fontosnak, mint a rasszizmus elleni kemény fellépést, hiszen a szélsőséges szurkolói magatartás lehet a legveszélyesebb a labdarúgás létére, népszerűségére, eladhatóságára nézve, ezért az MLSZ mint a fenti szervezetek tagja, szintén a legszigorúbban fog eljárni jövőben a rasszizmust megjelenítő szurkolók és az ő hangjukat megtűrő klubok ellen.

Kiemelt kép: Facebook / ZTE FC Zalaegerszeg

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!