Magyar foci

Pontlevonástól retteg az NB I-es klub

Súlyos büntetés jöhet Zalaegerszegen.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága 200 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta az NB I-es újonc ZTE FC-t az Újpest elleni idegenbeli, illetve a Honvéd és a Fehérvár elleni hazai bajnokikon történt szurkolói megnyilvánulások miatt.

Az indoklás a szövetségi ellenőri jelentések alapján leírja, hogy szurkolóik a meccsek folyamán többször „cigányoztak”, és a másik csapatot és szurkolóit sértő, obszcén rigmusok hangzottak fel.

A klubhonlapon azt kérik, hogy a jövőben mellőzzék a trágár, rasszista, cigányozó, gyűlölködő, az ellenfelet, a játékvezetőket vagy a szövetséget becsmérlő, sértő, megalázó rigmusokat, ugyanis ezek skandálásával a szurkolók a klubot sújtják, és ezek megismétlődése esetén akár komolyabb szankciókat (stadionbezárás, pontlevonás) is alkalmazhat az illetékes testület.

Hozzáteszik: köztudott, hogy a FIFA és az UEFA kevés dolgot tart annyira fontosnak, mint a rasszizmus elleni kemény fellépést, hiszen a szélsőséges szurkolói magatartás lehet a legveszélyesebb a labdarúgás létére, népszerűségére, eladhatóságára nézve, ezért az MLSZ mint a fenti szervezetek tagja, szintén a legszigorúbban fog eljárni jövőben a rasszizmust megjelenítő szurkolók és az ő hangjukat megtűrő klubok ellen.

Kiemelt kép: Facebook / ZTE FC Zalaegerszeg

Olvasói sztorik