Magyar foci

Tizenegy NB I-es gól, amiket külföldön is felállva tapsolnának

Jóllehet nem tartozik a legerősebb ligák közé a magyar élvonal, látványos gólok viszont az NB I-ben is esnek. Ezekből mutatunk néhányat.

Cseri cselsorozata

Az őszi szezon legnagyobb meglepetése a Mezőkövesd remeklése. Ebben a menetelésben elévülhetetlen érdemei voltak a rutinos szélsőnek, Cseri Tamásnak, aki a cseleivel rengeteg gondot okozott a védőknek. A második fordulóban nem csak egy védőt fűzött be, hanem egy komplett védősoron hámozta át magát.

Obinna tekerése

Cserin kívül az újpestiek támadója, Obinna Nwobodo is kitett magáért a második fordulóban. Az inkább gyorsaságáról, mint technikájáról híres futballista a bal szélről középre cselezett, majd mivel nem támadták a Diósgyőr védői, kapura lőtt. A labdája védhetetlenül csapódott a bal fölső sarokba.

Varga Kevin szabadrúgása

Debrecenben általában Tőzsér Dániel felel a szabadrúgásokért, de a második fordulóban átengedte a lehetőséget a jobb lábas Varga Kevinnek. Nagyon jól tette, mivel a DVSC szélsője szép gólt csavart a jobb felsőbe.

Devecseri bombagólja

Ha Varga Kevin meglepte a Kisvárdát, akkor mit mondjunk Devecseri Szilárdról a Kaposvár ellen?! A balhátvéd óriási lendülettel iramodott meg a negyedik fordulóban és mivel senki sem vette komolyan, elsült a balos. A végeredmény egy elképesztően nagy gól lett, pedig a védőtől erre senki sem számított.

Szpirovszki klasszis megoldása

Sok szó esik a minőségi légiósokról az NB I-ben és bár Stefan Szpirovszki már eligazolt a Ferencvárosból (Izraelben játszik), a negyedik fordulóban megmutatta: minőséget képvisel. Egy csúnyán eladott labda után kapott Priskintől indítást a Puskás Akadémia ellen, a kimozduló Hegedűs fölött pedig mindenféle állítgatás nélkül, ragyogó mozdulattal ívelt a kapuba.

Berecz kapáslövése

A mezőkövesdi csapat középpályása, Berecz Zsombor megmutatta, hogy nem csak külföldiek képesek kapásból parádés gólt lőni. A nyolcadik fordulóban az Újpest ellen kapott szögletből egy labdát, amit a jobb alsó sarokba zúdított. Szenzációs technikával lőtt.

Lucas varázslatos találata

A Kisvárda támadója, Lucas Bertucci nem rengette meg a világot, de a kaposvári játékosok alighanem egy életre megjegyezték a nevét. A 9. fordulóban egy kifejelt labdát vett mellre, majd a kaputól cirka 30 méterre, kapásból tüzelt, a labdája pedig a bal fölső sarokban landolt. Védhetetlenül nagy gól volt.

Zsótér nagy bombája

A kaposváriak vonzzák az eszelősen nagy gólokat, a 11. fordulóban is jutott belőle egy ellenük. Egy fejpárbaj után Zsótér Donát elé került a labda, aki befelé húzott, majd ballal irtózatos erővel bombázott a kapu jobb fölső sarkába.

Gazdagék szédületes támadása

Szintén a 11. fordulóban lőtt csodálatos gólt a Budapest Honvéd. Gazdag Dánielé a legfőbb érdem, aki áthámozta magát több Puskás Akadémia-védőn is, majd előbb Moutarival, majd Vadóczcal játszott össze, mire végre a kapuhoz ért. Amikor Hegedűs előtt termett, addigra nem sok helye maradt, így nemes egyszerűséggel átperdítette a labdát a kapus feje fölött, ezzel befejezve a zseniális támadást.

Bőle emelése

Ugyan Bőle Lukács nem sokat játszik a Ferencvárosban, de így is gondoskodott róla, hogy bekerüljön gólszépségversenyünkbe. A Debrecen ellen egy lepattanó lövés jutott a támadóhoz, aki elsőre ugyan úgy tűnt, elhibázza az átvételt, de miután felmérte a helyzetet, szenzációsan emelte át a DVSC kapusát.

Csiki bravúros megoldása

A Kaposvár is tud azért nagy gólt lőni, Csiki Norbert legalábbis biztosan. A Fradit alaposan megdolgoztatta a sereghajtó a 14. fordulóban, többek között a támadó egyenlítő góljának köszönhetően. Egy jobbról érkező labdát vett át bravúrosan Csiki, majd még a levegőből kapura is rúgta.

Kiemelt kép: Szirtesi László/Getty Images

Olvasói sztorik