Magyar foci

Rossi: Sosem volt szerencsém a sorsolásokon, ez ismét kiderült

Megnéztük volna a magyar válogatott játékosainak arcát, amikor megtudták, hogy a 2020-as Európa-bajnokság budapesti csoportjában a négyszeres világbajnok Németország mellé a tavaly az oroszországi vébét megnyerő Franciaország, valamint az Eb-címvédő Portugália került.

Halálcsoport lesz a budapesti az Európa-bajnokságon
Már csak az a kérdés, a magyar válogatott kijut-e az Eb-re, hogy ott összecsapjon a világbajnok franciákkal, az Eb-címvédő portugálokkal és a németekkel.

Mivel Budapest a tizenkét házigazda egyike, így a magyar válogatott értelemszerűen ebbe a csoportba kerülne, ehhez azonban az kellene, hogy a Nemzetek Ligája rájátszásában nyerjünk Bulgáriában, majd itthon, a Puskás Arénában legyőzzük az izlandi-román párharc győztesét.

Szép feladat, de Szalai Ádámék szerint extra motivációt jelenthet, hogy a két győzelem után három hihetetlen meccs várna rájuk.

Először természetesen még ki kell jutnunk az Eb-re és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez sikerüljön, még akkor is ha ez nagyon nehéz lesz. Már a Bulgária elleni meccs sem lesz könnyű, és ha azt a meccset megnyerjük, akkor elképzelhető, hogy a roppant erős Izlanddal kell majd játszanunk, igaz, hazai pályán. Ha ezt a két meccset sikerül megnyernünk, akkor pedig hihetetlen csoportban leszünk az Európa-bajnokságon. Mondtam már korábban is, hogy sosem volt szerencsém a sorsolásokon és ez ma is bebizonyosodott

– nyilatkozta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ honlapján.

Az olasz szakember azt is megjegyezte, ennél nehezebb négyesbe nem is kerülhetne a magyar csapat, hiszen a legutóbbi Eb négy elődöntéséből három is ebbe a csoportba került.

„Nem is szeretnék még ennyire előreszaladni, mert nekünk egyelőre a rájátszás két mérkőzésére kell koncentrálnunk, és arra, hogy ezeken a lehető legjobban teljesítsünk” – tette hozzá Rossi. A magyar válogatott március 26-án játszik Bulgáriában, ott lehet megtenni az első lépést az Eb felé.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Olvasói sztorik