Magyar foci sport

Reagált a szövetség: Rossi irányítja a következő években a magyar válogatottat

Az MLSZ akkor is marasztalná a szövetségi kapitányt, ha nem jutunk ki az Európa-bajnokságra.

Marco Rossi úgy zárta a walesiek elleni 2-0-s vereség utáni nyilatkozatát, hogy ha kell, akár már most kész felállni a kispadról. A Magyar Labdarúgó Szövetségben azonban – Szabó Gergő sajtófőnök Sport24-nek adott nyilatkozata szerint – a kapitányváltás nincs a napirendi pontok között. A középpályás Kovács István szerint a magyar csapat nem volt elég agresszív és kemény, a párharcait sem nyerte meg, illetőleg hiányoztak a bravúrok hátul, de elöl is, „így viszont nem lehet meccset nyerni”, egyúttal a szlovák csapatot erősebbnek nevezte a walesinél.

Pontosan azt mondta Marco Rossi, hogy amennyiben akár a szövetség, akár más tud olyan embert a szövetségi kapitányi posztra, akivel úgy gondolja, hogy sikeresebb tudna lenni a magyar válogatott, akkor egy ilyen esetben – ahogy ezt a kapitány már korábban is többször elmondta – nem lesz ő az akadálya egy esetleges váltásnak. De ez inkább egy olyan válasz volt, hogy ha lenne ilyen igény, akkor rajta nem múlna a váltás. De folytatni szeretné a munkát, és Csányi Sándor elnök úr is elmondta, hogy akár kijutunk az Európa-bajnokságra, akár nem, Marco Rossival szeretné az MLSZ a válogatott élén folytatni a további éveket

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának a válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő, aki a lehetséges pótselejtezős ellenfelekről is beszélt.

Jelen állás szerint a sorsolás úgy néz ki, hogy Izland, Izrael, Skócia, illetve Bulgária lehet az a négy válogatott, amellyel összekerülhet a magyar nemzeti együttes, de nagyon sok olyan egyéb szempont van, amelyeket az UEFA-nál még ma is mérlegelnek, hiszen van egy olyan pont a szabályzatban, hogy ameddig lehetséges, addig a rendező városok egymás elleni játékát szeretnék elkerülni. Pont azért, hogy minél több rendező ország válogatottja ott legyen a 2020-as Európa-bajnokságon. Annyira sok most még a kérdőjel, hogy igazából valóban csak pénteken délben, a sorsoláson fog eldőlni, hogy ki lesz a magyar válogatott ellenfele

– szögezte le a sajtófőnök.

A Rossi-csapat végül csak negyedik lett a csoportjában, pedig egy Wales elleni, idegenbeli sikerrel egyenes ágon kijuthatott volna az Eb-re. A hazaiak azonban – Gareth Bale és Aaron Ramsey vezérletével – 2-0-ra nyertek, és kijutottak a kontinensviadalra. Már két góllal vezettek a walesiek, amikor csereként beállt Kovács István, akinek igencsak markáns véleménye van arról, hogy miért nem sikerült összehozni a bravúrt.

A walesiek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, amely egy döntőnek beillő ki-ki meccs volt, így joggal vannak ott az Európa-bajnokságon. Papíron szerintem a horvátok mögött a szlovákoké volt a legerősebb csapat, mondom ezt úgy, hogy a walesiek ellen itt volt a lehetőség számunkra, hogy ha nyerünk, akkor ki tudunk jutni. Ennek ellenére, az ilyen ki-ki mérkőzéseket azok a csapatok nyerik meg, amelyek agresszívabbak, keményebbek, nagyobb számban nyerik meg a párharcokat. Ez belőlünk hiányzott az első félidőben, de a másodikban is. Két sárga lapot kaptunk, vagy talán hármat, egy ilyen derbin nem üdvözítő, ha sikeresek akarunk lenni

– mondta a DIGI Sport híradójának a kérdésére Kovács István.

Amikor beálltam 2-0-nál, azt éreztem, hogy a walesiek már élvezték a futballt, minden összejött nekik, ilyenkor már nem egyszerű focizni az egész csapatnak sem, nemcsak nekem. Ezt viszont magunknak köszönhetjük, mert talán nem úgy mentünk bele ebbe a mérkőzésbe sem, mondom ezt úgy, hogy kaptunk két elkerülhető gólt, mert volt egy beadás, megvoltunk középen, ennek ellenére gólt kaptunk, valamint volt egy lecsorgó labda. Hiányoznak a bravúrok hátulról, hiányoznak a bravúrok elölről, így viszont nem lehet meccset nyerni

– jegyezte meg a Mol Fehérvár FC középpályása, aki még nem gondol a pótvizsgára.

Ez még nagyon messze van, addig még emésztgessük ezt a mérkőzést, főleg idén. Utána majd jön a téli szünet, aztán lehet majd tiszta fejjel értékelni ezeket a lehetőségeket, amelyeket elszalasztottunk. De ettől függetlenül az élet és a futball nem áll meg, szokták volt mondani, a show-nak folytatódnia kell. Azt sajnálom, hogy ez egy igazán nagy lehetőség volt, annak ellenére is, hogy idegenben szerepeltünk, ahol eddig nem igazán voltunk eredményesek. Ettől függetlenül a Nemzetek Ligája-playoffon keresztül még van egy lehetőségünk – reméljük, hogy sikerül.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!