Magyar foci

Hrutka kimondta, amit hallani sem akarunk a magyar futball kapcsán

A Hiperkarmától idézett a fájóan pontos megállapításaihoz.

Nem vitás, kevés olyan szakértő létezik idehaza, aki olyan pontosan (és élvezetesen!) boncolgatja a magyar futball eseményeit, állomásait, mint Hrutka János. A korábbi válogatott védő a hivatalos Facebook-oldalán írt a keddi, walesi vereségről, a megállapításai messze túlmutatnak a cardiffi kilencven percen, a 2–0-s vereségen. Hab a tortán, hogy Hrutka a zseniális Hiperkarma zenekar egy-egy sorát idézve osztotta meg a véleményét.

A Fradi-szurkolók egykori kedvence szerint „nem tudjuk reálisan kezelni, értékelni helyzetünket, képtelenek vagyunk most már évtizedek óta szembenézni azokkal a problémákkal, mellyel labdarúgásunk küzd”.

„Öntjük bele a százmilliárdokat és nem vesszük észre, hogy ezek szakszerűtlen felhasználása most már abszolút kontraproduktív (a többi látványsportágban is). Kizárólag szakmai vonalon maradva, ha valaki egyetlen egyszer is reálisan értékel, a puszta számok mentén vetíti előre a lehetőségeinket (ahogy próbáltuk páran), akkor azt láthattuk volna, hogy egy csoportba kerültünk a világranglista jelenlegi (a kezdeten nagyobb volt a különbség) 7., 24., és 31. helyezett nemzeti tizenegyével, akiknél mind-mind vannak Top-játékosok, sőt, ezek a spílerek meghatározó, nemzetközi bajnokságokban játszanak hétről-hétre. Mi következik ebből: a realitás a 4. hely!”

– véli Hrutka János.

Az elemző szerint óriási pozitívum, hogy megvertük hazai pályán a jóval erősebb horvátokat, walesieket, megnyertük mindkét meccset Azerbajdzsán ellen, ugyanakkor csak a szívünk diktálja, hogy fájnak a szlovákoktól elszenvedett vereségek, mert Szlovákia is jobb csapat.

Hrutka kifejti,

  • „A selejtezők alatt egyszer sem játszottunk ugyanolyan összeállításban. Ez a nagyon kevés, európai középszinten mozgó játékosból sem tudtunk kétszer hasonló kezdő 11-et a pályára küldeni.”
  • „Nagyon kevés gólt szereztünk. Háromszor gólt sem rúgtunk, két játékosunk van, aki egynél több gólt szerzett, az egyikük védekező középpályás, a másik középső védő.”

Eb-selejtező, E csoport

Wales-Magyarország 2-0 (1-0)
gól: Ramsey (15., 47.)

Szlovákia-Azerbajdzsán 2-0 (1-0)
gól: Bozenik (19.), Hamsik (86.)

 

A csoport végeredménye:
1. – Eb-résztvevő Horvátország 8 5 2 1 17- 7 17 pont
2. – Eb-résztvevő Wales 8 4 2 2 10- 6 14
3. Szlovákia 8 4 1 3 13-11 13
4. MAGYARORSZÁG 8 4 – 4 8-11 12
5. Azerbajdzsán 8 – 1 7 5-18 1

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Olvasói sztorik