Magyar foci

Marco Rossi: Nem hibázhatunk akkorákat, amit még a harmadosztályban is szégyellnének

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi egyet aludva a történtekre nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a spliti 3-0-s vereségről. Elismételte, hogy úgy játszottunk az Eb-selejtezős mérkőzésen, mint a nyulak, nem emlékszik rá, hogy edzői karrierje során átélt volna hasonlót és újra bocsánatot kért a szurkolóktól.

Nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem az, ahogy kikaptunk.

Szerinte nem az a lényeg, hogy ki hibázott, csapatként mondtak csődöt, ennek a hajónak ő a kapitánya, övé a felelősség is elsősorban. Arról hallani sem akart, hogy esetleg a hangulat miatt kapott ki a csapat, szerinte, akit negatívan befolyásolt, hogy a horvát drukkerek az első perctől az utolsóig énekeltek, azzal baj van.

Azt akartuk elkerülni, hogy nagyot hibázzunk, erre mi történt?! Elintéztük magunkat, mégpedig katasztrofális hibákkal. A vereség többféle lehet, ha tisztességes harcban, a legjobbját nyújtva bukik el valaki, azzal nincs gond, na de így… Ezt nagyon nehéz elfogadni. Sőt, nem is lehet.

Győzelmi kényszerben a magyar válogatott, a horvátok már vasárnap kijuthatnak az Eb-re
Siker esetén visszavesszük a második helyet a selejtezőcsoportban.

Nem keres bűnbakokat, közös a felelősség. Azerbajdzsán ellen győzni kell, különben felesleges tovább álmodozni. Ehhez viszont mindenkitől más hozzáállás kell.

Soha többé nem fordulhat elő az, ami a horvátok ellen. Kezdve azzal, hogy nem követhetünk el olyan hibákat, amelyeket még a harmadosztályban is szégyellnének. Sietve teszem hozzá, nem egy, nem két játékos hibázott, hanem több.

Nem akarja senkitől azt hallani, hogy fáradt, vagy itt-ott fáj valami. Olyan játékosokat akar látni, akik győzni akarnak. Ha megvan a három pont Azerbajdzsán ellen, akkor lehet majd azon gondolkodni, mi lesz Walesben, ahol a magyar csapat számára a sorozat lezárul. Ezután beszélt egy kicsit a magyar néplélekről is:

Ha valamire nem vágyom, az a temetői hangulat! Ha valaki hibázik Magyarországon, rögtön leszegi a fejét. Miért? Miért nem lehet felemelni inkább, és azt mondani, csak azért is megmutatom!

Csütörtök este, a mérkőzés után szíve szerint mindent összetört volna, de mivel ő a kapitány, ezt nem tehette meg. De aztán próbálta átállítani az agyát a következő feladatra, neki már sikerült is, reméli, hogy a csapatának is.

Eb-selejtező: „Ez most szarul jött ki, de ki fogunk jutni"
Miért omlott össze kártyavárként a magyar védelem Splitben? Milyenek a kijutási esélyeink? Erről beszélgetett a Ziccer legújabb adásában Buzsáky Ákos, Kálnoki Kis Attila és Futó Csaba.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik