Nemzetközi foci

Győzelmi kényszerben a magyar válogatott, a horvátok már vasárnap kijuthatnak az Eb-re

Siker esetén visszavesszük a második helyet a selejtezőcsoportban.

A horvát labdarúgó-válogatott a kijutás reményében, míg a magyar győzelmi kényszerben lép pályára vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese akkor őrzi meg reális esélyét az Eb-részvétel kiharcolására, ha – a papírformának megfelelően – felülmúlja az eddig egyetlen pontot gyűjtő azeri gárdát. Siker esetén a magyarok visszaveszik a szlovákoktól a második helyet a csoportban, s abban kell reménykedniük, hogy a szomszédos ország novemberben nem tud nyerni Horvátországban, így a zárókörben a walesi siker Eb-részvételt érne – írja az MTI.

Ronaldo varázslatos emelése is kellett a portugálok sikeréhez
Ukrajna ugyancsak nyert, és szinte biztosan kijutott az Eb-re.

Pontvesztés esetén a második szlovákok mögött maradnak a magyarok, ráadásul rosszabb egymás elleni mérlegük miatt csak akkor őriznék meg az esélyt a második hely megszerzésére, ha riválisa novemberben kikapna Horvátország válogatottjától, majd a zárókörben hazai pályán nem tudná legyőzni az azerieket.

A világbajnoki ezüstérmes csapat, amely csütörtökön 3-0-ra verte a magyar együttest Splitben, akkor biztosítja helyét a kontinensviadalon, ha győz Wales vendégeként, de számára a döntetlen is elég, ha a magyarok hazai pályán nem verik meg a sereghajtó Azerbajdzsánt.

A szigetországiak számára is fontos lesz az összecsapás, ők akkor tartják saját kezükben a sorsukat, ha begyűjtik mindhárom pontot. Amennyiben ez nem sikerül nekik, ők is kiszolgáltatottjává válnak a novemberi horvát-szlovák meccsnek.

A csoportból az első kettő jut ki a 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten sorra kerülő Eb-re. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

Eb-selejtezők, E csoport, 8. játéknap, vasárnap:
Magyarország–Azerbajdzsán, Groupama Aréna 18.00
Wales–Horvátország, Cardiff 20.45

A csoport állása:
1. Horvátország 6 4 1 1 13- 5 13 pont
2. Szlovákia 6 3 1 2 10- 8 10
3. Magyarország 6 3 – 3 7- 9 9
4. Wales 5 2 1 2 5- 5 7
5. Azerbajdzsán 5 – 1 4 5-13 1

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik